Ministerul Transporturilor inaugurează tronsoane de autostradă in judeţul Cluj
şi se pregăteşte de finalizarea lucrărilor
in Bihor. In Sălaj – nimic.
Premierul Boc a inaugurat sambătă zece kilometri ai Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul Turda – Campia Turzii, după un an de la deschiderea primilor 42 kilometri, porţiunea construită pană in prezent cu finanţarea statului depăşind cu puţin zece la sută din traseul total la şase ani de la lansarea proiectului. Autostrada Transilvania este proiectată pe o lungime totală de 415 kilometri şi face legătura intre Braşov şi Borş. Directorul de comunicare al constructorului american Bechtel, Bogdan Sgarcitu, a declarat că lucrările ar putea continua pe tronsonul 3C, in judeţul Bihor. „Vom finaliza lucrările intre Turda şi Campia Turzii, pe o lungime de zece kilometri, astfel că această porţiune din Autostrada Transilvania poate fi deschisă traficului rutier incepand cu luna noiembrie. Se va putea circula, astfel, de la Gilău la Campia Turzii pe tronsonul 2B, pe o distanţă de 52 de kilometri. Bechtel ar putea continua, ulterior, lucrările pe A3 in judeţul Bihor, pe tronsonul 3C, intre Suplacu de Barcău şi Borş”, a spus Sgarcitu.
Cu toate că o bună parte din autostrada Transilvania străbate şi Sălajul se pare că guvernanţii au uitat de judeţul nostru. Autostrada a fost abandonată la Marca şi Porţ de mai bine de doi ani. Singurele lucrări efectuate pe teritoriul judeţului Sălaj au fost pilonii unui viaduct, lăsaţi acum de izbelişte după ce au crăpat din cauză că inginerii au greşit compoziţia betonului. Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel. Lucrările au fost intrerupte la jumătatea anului 2005, cand autorităţile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.
Autostrada din Sălaj, un vis care se dăramă
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...