Inspectorii şcolari şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică spun că băuturile calde preparate de automatele de cafea au un conţinut ridicat de glucide, comercializarea lor fiind interzisă de lege in mediul şcolar.
Automatele de cafea au fost interzise in şcolile din judeţul Sălaj pentru că produsele pe care le eliberează pun in pericol sănătatea copiilor. Decizia a fost luată de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, impreună cu cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, in urma unui control in şcoli. Aceştia au constatat că produsele precum cafea, cappuccino, ciocolată caldă, ceai au un conţinut ridicat de glucide (zahăr) şi fac parte dintre alimentele nesănătoase interzise in şcoli. Măsura a fost transmisă conducerilor tuturor unităţilor de invăţămant din judeţ. „Urmare a unor controale efectuate in unităţile de invăţămant preuniversitar din judeţ, inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, in colaborare cu Inspectoratul Judeţean Şcolar Sălaj au dispus interzicerea funcţionării automatelor de cafea, cappuccino şi ciocolată caldă in respectivele unităţi. Măsura a fost luată in temeiul Legii 123/2008 privind alimentaţia sănătoasă in unităţile de invăţămant şi Ordinului 1563/2008 privind lista alimentelor nerecomandate şcolarilor şi preşcolarilor, in cazul de faţă fiind vorba de un conţinut ridicat de glucide”, ne-a declarat Mihai Cheşeli, purtătorul de cuvant al DSP Sălaj.
Automatele de cafea, interzise in şcolile din Sălaj
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...