Dupa trei zile de Craciun incarcate cu mese bogate, fripturi si multe calorii, pentru Revelion trebuie sa ne pregatim putin pentru ca organismul nostru sa faca fata unei alte serii de distractie. Pentru a avea un Revelion fara vizite la urgente, e bine de stiut cum sa abordam masa care marcheaza trecerea in Noul An.
In ultima zi din an se bea cel mai mult alcool in intreaga lume, cu mahmureala care vine dupa petrecere. De revelion se bea tuica, vin, bere, lichioruri, sampanie, odata ca sa iti iei ramas bun de la anul care a trecut, apoi ca sa saluti noul an. Alcoolul face ravagii in organism atat la sistemul nervos, cat si la stomac. Alcoolul poate provoca deshidratarea organismului, in urma careia apar durerile de cap a doua zi, uscaciunea gurii, ameteala. Si nu numai alcoolul poate provoca neplaceri, ci si prea multe zaharuri folosite, iar aici intra vinurile dulci sau lichiorurile. Acestea contin prea multe zaharuri si pot produce scaderea tensiunii arteriale, in urma careia apar ametelile si mahmureala de a doua zi.
Este bine sa ne pregatim din timp pentru aceasta petrecere, toata ziua trebuie sa mancam bine si, in timpul serii, alaturi de alcool, sa mancam alimente consistente. Un pahar de lapte dupa alcool este si el bine venit, pentru ca mai atenueaza efectul alcoolului.
Sa fim atenti la alegerea alcoolului pe care vrem sa il consumam. Nu este bine sa amesteci mai multe feluri de alcool. Nici cu sampania nu este bine sa intreci masura. Sampania face ca alcoolul baut sa se absoarba mai repede in organism.
Daca totusi ati patit-o si ati intrecut masura, cel mai bine ar fi, ca sa nu fiti mahmur a doua zi, sa beti atata apa plata cat puteti inainte de culcare si sa dormiti cat mai mult, ca organismul sa se poate reface. La trezire, un pahar mare de suc de fructe va fi foarte benefic. Se spune ca un pahar de bere te reface dupa o betie, dar este o solutie gresita, berea te reface pe moment, dar nu te vei simti mai bine.