In timp ce locuitori ai asezarilor salajene Ip, Treznea, Hida se pregatesc la inceputul acestei luni sa-si comemoreze martirii ucisi de hoardele hortyste pentru vina de a fi romani, in Tinutul Secuiesc din mijlocul Romaniei Mari, tineri imbracati in haine negre arboreaza drapelele arpadiene ale Ungariei si ale organizatiei „Garda Maghiara”, organizatie de altfel interzisa chiar si in Ungaria. Sambata 5 septembrie a.c Adunarea Generala a alesilor locali din Secuime au cerut pentru acest tinut nici mai mult nici mai putin decat stema, steag, imn si granite. Maine va cere armata proprie, iar daca vei vrea sa le calci tinutul vei avea nevoie neaparat de pasaport. Actiunea de sambata este dupa parerea unor oameni politici de buna credinta cel mai grav atentat la siguranta nationala petrecut din martie 1990 incoace. „Maghiarii din secuime, spunea un lider al ungurilor, trebuie sa se ridice si sa iasa din situatia in care se afla dupa semnarea Tratatului de la Trianon”. Din pacate lumea sta cu mainile in san si se face ca nu vede amenintarea care vine din partea Ungariei. Majoritatea politicienilor nostri pun interesele personale mai presus de cele ale natiunii. Ne intrebam totusi de ce nu intervine U E care se pretinde aparatorul tuturor? De ce nu ia o decizie clara in ceea ce priveste atentatul prin care Ungaria se pregateste de ani buni sa preia Transilvania? S-ar putea ca maine sa fie prea tarziu.
Atentat la siguranta nationala
Articole
Au început înscrierile pentru învățământul liceal militar
Au început înscrierile pentru învățământul liceal militar. Pentru anul școlar 2025 – 2026 sunt scoase la concurs 816 locuri în cele cinci colegii naționale militare din țară. Perioada de înscriere a debutat în 13 ianuarie și continuă până în 21 martie. Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie online, accesând site-ul recrutaremapn.ro/signupform.php, sau la sediile birourilor informare-recrutare. Perioada de selecție debutează în 20 ianuarie și durează până în 11 aprilie. Examinarea medicală se va face în…
Mai mult...Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...