Persoanlul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a raportat in acest an peste 20 de infecţii intraspitaliceşti şi ia măsuri pentru prevenirea lor.
Infecţiile contactate in spitale, aşa-numitele infecţii nosocomiale, sunt o problemă in orice spital. In Spitalul Judeţean au fost raportate in acest an 23 de infecţii nosocomiale, din care trei in luna aprilie. Asta inseamnă că 23 de bolnavi au mers cu o suferinţă la spital şi au mai căpătat una in interiorul acestuia. In această săptă-mană, voluntari ai Fundaţiei „Medical Support in Romania” din Anglia au demarat in cadrul spitalului zălăuan o campanie de prevenire a transmiterii infecţiilor de la un pacient la altul in randul personalului medical din cadrul spitalului. Medicii şi asistentele au fost instruiţi cand trebuie să se spele pe maini şi mai ales cum trebuie să se spele corect pe maini. Englezii le-au adus şi un aparat care le arată cat de bine s-au spălat pe maini. Conducerea spitalului va inăspri regulile de igienă a mainilor, astfel că, in viitorul apropiat medicii şi asistentele nu vor mai avea voie să poarte in timpul serviciului inele cu pietre, ceasuri si unghii lungi, date cu ojă sau unghii false sub care se pot ascunde microbii.
Spitalul din Zalău este unul din cele trei spitale din Romania care participă la campania mondială „Salvează vieţi spălandu-te pe maini”, prin care se doreşte prevenirea infecţiilor intraspitaliceşti.
Abuzul de antibiotice este o problemă
Mai bine de jumătate din medicamentele administrate pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău sun antibiotice, a declarat vineri managerul Spitalului Judeţean, Ioan Mureşan, in cadrul unei conferinţe de presă cu tema conştientizării opiniei publice asupra riscurilor consumului excesiv de antibiotice”. Consumul excesiv de antibiotice, luate chiar şi atunci cand nu este cazul, duce in timp la rezistenţa organismului la tratamentele cu antibiotic, ba mai mult, unele infecţii care pană acum puteau fi vindecate cu uşuriţă, nu mai reacţionează la antibioticele specifice. „Reducerea consumului de antibiotice nu ţine numai de contribuţia medicilor şi asistentelor, ci şi de mentalităţile oamenilor şi stilul de a urma tratamentele”, a subliniat Mureşan.
Asistentele nu mai au voie cu unghii lungi in spital
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...