Scopul este reducerea unor beneficii sociale, considerate „prea generoase”.
Premierul Boc a afirmat luni că trebuie regandită indemnizaţia de creştere a copilului şi reducerea generozităţii unor indemnizaţii in ideea alinierii lor la standardele internaţionale, adică trebuie şi Romania să plătească ceea ce işi permite şi Europa să plătească. „Această reformă a asistenţei sociale trebuie să meargă mai departe şi trebuie reevaluate şi alte programe sociale.”, a declarat şeful Guvernului.
Andreea Vass Paul, consilierul premierului Boc, a explicat că intenţia Guvernului este de revizuire a codului de asistenţă socială pentru a putea fi acordate aceste beneficii sociale oamenilor care au cu adevărat nevoie. Aceasta a afirmat că in prezent in sistemul de asistenţă socială romanesc există peste 200 de „instrumente” sociale. |i există familii care cumulează un anumit număr de beneficii sociale, care ajung să aibă venitul mult mai mare decat cel pe care l-ar obţine in campul muncii.
In acest scop a fost constituit un grup interministerial de specialişti, din partea căruia premierul Boc aşteaptă pană la sfarşitul anului propunerile pentru revizuirea sistemului de asistenţă socială, a completat Andreea Vass Paul, menţionand şi faptul că in prezent codul de asistenţă socială in ţările europene este in plin proces de modificare.
In Sălaj, 20 la sută din populaţie este defavorizată
Conform ultimelor centralizări, in Sălaj beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copilului in varstă de pană la doi ani, respectiv trei ani in cazul copilului cu handicap, peste 2.300 de persoane. In prezent, indemnizaţia pentru creşterea copilului este cuprinsă intre 600 şi 4.000 de lei. Iar peste 10.400 de persoane, ceea ce reprezintă aproximativ 4,3 la sută din populaţia judeţului, beneficiază de legea 416 care acordă un venit minim garantat pentru evitarea formei grave de sărăcie. Din punctul de vedere al beneficiarilor de făină şi zahăr de la Uniunea Europeană, 20 la sută, adică peste 47.000 de sălăjeni sunt defavorizaţi, respectiv familiile şi persoanele singure care au dreptul la venit minim garantat, şomerii cu o indemnizaţie de şomaj, pensionarii din sistemul public de pensii, cu o pensie sub 400 de lei pe lună şi persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate. In total, in Sălaj au fost distribuite 666.500 de tone de făină şi 190.080 de tone de zahăr.
Asistenţa socială este ”regandită”
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...