Militarul sălăjean care şi-a pierdut viaţa in poligonul Cincu a fost condus ieri pe ultimul drum de un cortegiu numeros alcătuit din civili şi militari. La Plopiş a fost prezent inclusiv Şeful Statului Major al Armatei, amiralul Gheorghe Marin.
Sute de oameni, civili şi militari, au venit să-l conducă pe ultimul drum pe sergentul din Plopiş.
Gavril Nicorici, militarul sălăjean decedat sambătă in urma unui accident produs in poligonul Cincu, din Braşov, a fost condus ieri pe ultimul drum de către familia indoliată, colegii de la Batalionul 814 Tancuri din Turda, precum şi de inalţi oficiali ai Ministerului Apărării Naţionale. Pentru cateva ore timpul a stat in loc. Satul Plopiş s-a umplut de oameni imbrăcaţi in inconfundabilele uniforme kaki. In jurul orei 13.30, sute de oameni, cu flori sau coroane in mană, se indreptau spre biserica greco-catolică din centrul comunei pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care a fost sergent Gavril Nicorici. Un camion al Armatei a fost plin cu coroane inchinate militarului din Plopiş.

Şeful Statului Major a venit la Plopiş
Subofiţerul era mecanic conductor şi participa in poligonul Cincu, impreună cu unitatea, la un exerciţiu cu utilizarea muniţiei de manevră. La finalul exer-ciţiului, militarul a fost grav rănit in zona capului, in timp ce executa o lovitură de manevră şi nu a mai putut fi salvat de către medicii militari. Gavril a fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare: fanfară, salve de foc şi un sobor de 17 preoţi, civili şi militari, veniţi din toate colţurile judeţului să oficieze ceremonia de comemorare. In semn de recunoştinţă şi deplin respect pentru sergentul din Plopiş, la oficierea serviciului religios a fost prezent inclusiv Şeful Statului Major General al Armatei, amiralul Gheorghe Marin, precum şi comandantul Diviziei a patra Infanterie “Gemina” din Cluj Napoca, generalul de bridagă Avram Cătănici. De asemenea, printre cei care au ţinut să-şi ia rămas bun de la tanărul subofiţer plecat mult prea devreme spre căile eterni-tăţii, s-au numărat militari de la toate unităţile din Sălaj, Cluj sau Bistriţa, iar din partea oficialităţilor sălăjene a fost prezent subprefectul Onorica Abrudanu.

Işi dorea să plece in străinătate
Gavril Nicorici avea 26 de ani, era logodit cu o tanără din satul său natal şi se pregătea să o ia de soţie. Fiind singurul băiat al familiei Nicorici, părinţii işi puneau nădejdea in el, chiar dacă Gavril nu era incă aşezat la casa lui ca şi celelalte trei surori, deja căsătorite. Sătenii spun că sergentul şi-a inceput cariera militară la unitatea din Şimleu Silvaniei ca soldat voluntar şi după ce a absolvit cursurile şcolii de subofiţeri a fost incadrat la Batalionul de Tancuri din Turda. In sat se vorbeşte că dorea să renunţe la cariera militară, dezamăgit de tăierile salariale din sectorul public şi să plece la muncă in străinătate, insă destinul a făcut ca militarul să plece in lumea celor drepţi.