Tot mai mult se bate toba pe sloganul ca Romania este divizata, ca manifestantii din cele doua tabere (Cotroceni si Piata Victoriei) duc tara de rapa spre o mare rupere. O teorie a conspiratiei menita sa induca romanilor o teama ca daca isi cauta rezolvari la problemele importante pun in pericol natiunea. Cam acelasi lucru cu atacul psihotronic, cu atacul lui Soros si altele. Ca majoritatea cetatenilor cinstiti ai acestei tari nu vrea sa accepte hotia, nu mai vrea sa fie calcata in picioare, e o realitate care-i zgandareste profund pe cei aflati la putere. Daca as lua in serios sloganul ca Romania este divizata, m-as gandi la Romania urbana si la Romania rurala in aceste momente de framantari pentru tara. Vine primavara. La tara oamenii isi vad de propriile treburi si asteapta pensia marita ca sa-si plateasca darile la stat. La sat, singurele institutii credibile sunt Primaria si Biserica. Protestele nu prea au obiectul muncii, cu toate ca mai greu ca „talpa tarii” nu o duce nimeni. Ca primarul este omul lui Dragnea sau Iohannis nu conteaza. Cu ce se ocupa institutiile stop_coloana care astazi se cearta ramane o necunoscuta. Pentru cetateanul simplu de la sat, daca autorii marilor hotii vor sta liberi ori vor fi la inchisoare nu conteaza. Esential e ca prejudiciul sa fie recuperat cat mai repede. Cum? Nu e treba lui. Nici in Romania urbana nu trebuie sa ne facem griji in privinta unitatii. Pe tema ordonantei, pentru greselile facute liderii PSD urmeaza sa traga ponoasele. Poporul nu doarme. In rest, in Romania curata in spirit si gandire domneste unitatea. Cine vede o divizare a tarii, fie si pe motive politice, nu are dreptate. Pentru ca, vorba unui poet; „Tara asta nu e svaiter/ Si nici stana fara caini/ De arunci in ea cu noapte/ La lumina ies romani”
Ţara asta nu e şvaiţer
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...