De luni, 3 august, ghiseele Casei de Pensii Salaj se deschid din nou pentru pensionarii care vor sa-si depuna cerere pentru un bilet de tratament cu pret redus. Solicitarile se vor prelua pana in data de 15 a aceleiasi luni. Este perioada de varf, in care se inregistreaza cele mai multe cereri, in special pentru litoral. Acestea se depun impreuna cu un cupon de pensie si o copie dupa actul de identitate, iar primul venit este primul servit. Conform acestui principiu se acorda biletele de tratament si tot datorita acestuia se formeaza cozi la casele de pensii, la fiecare inceput de luna. De la inceputul anului, 3.950 de salajeni si-au depus cerere la CJP Salaj. Filonas Chis, directorul institutiei, a spus ca 752 dintre ei au solicitat un bilet pentru luna august. Pana acum, aproape 1.800 de persoane au primit bilete, pentru luna iulie fiind eliberate 441. Casa Nationala de Pensii a repartizat pentru judetul nostru 2.657 bilete pentru anul acesta, in statiunile Felix, Bizusa, Covasna, 1 Mai, Moneasa, Geoagiu, Baile Herculane, Mangalia, Techirghiol, etc. Insuficiente pentru numarul salajenilor dornici sa petreaca un sejur intr-o statiune balneara din tara.
Aproape 4.000 de cereri pentru bilete de tratament
Articole
Vânzarea E-on GAZ, un risc pentru 3,4 milioane de români? Autoritățile fac verificări
Autoritățile române cer examinări din partea organismelor europene în legătură cu posibila cumpărare a companiei E-ON, care are milioane de clienți în țară, de către firma MVM din Ungaria, bănuită de relații apropiate cu Rusia. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat, miercuri seara, că a sesizat Comisia pentru examinarea investițiilor străine directe (CEISD) cu privire la posibila tranzacție între E-on Furnizare și MVM. „În ultima perioadă, am realizat o analiză foarte riguroasă asupra acestei potențiale tranzacții și…
Mai mult...Au păcălit statul 13 ani, prin evaziune fiscală. Doi sălăjeni, trimiși în judecată
Doi sălăjeni au fost trimiși în judecată de procurori, acuzați de evaziune fiscală în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, aceștia ar fi fentat bugetul de stat cu aproape 400 de mii de lei, prin omiterea înregistrării în contabilitate a unor operațiuni efectuate și a veniturilor obținute. Faptele s-ar fi petrecut pe parcursul a peste 13 ani, din 2007 până în 2020. Potrivit procurorilor, în această perioadă, C.G.D. și C.V.M., în calitate de administratori de fapt ai firmelor M.P.…
Mai mult...