Proiectul legislativ a primit recent raport de adoptare la Senat. Astfel, apelarea abuziva a numarului unic pentru apeluri de urgenta 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numarul unic pentru mesajele asociate apelurilor de urgenta 113 sau la numarul 114 prin care sunt transmise automat date de localizare a telefonului mobil, constituie contraventie si e sanctionata conform art.32 din OUG 34/2008 privind organizarea si functionarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei.
Totodata, propunerea instituie obligatia comercializarii pe teritoriul Romaniei doar a telefoanelor mobile care au pre-instalata aplicatia unica realizata de STS pentru apeluri si mesaje de urgenta. Potrivit expunerii de motive atasate initiativei legislative, aceasta aplicatie permite conditii optimizate de localizare fata de cele actuale, permitand o mai buna si mai rapida localizare a unui apelant aflat in dificultate.
In cazul in care aceasta lege va fi adoptata de Parlament si abrogata de Presedinte, in termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a modificarilor legislative, pe teritoriul Romaniei se vor putea cumpara doar telefoane mobile care au pre-instalata si suporta buna functionare a aplicatiei Apel 112. Aplicatia unica este proprietatea STS si poate fi utilizata in mod gratuit. In momentul de fata poate fi instalata pe telefoanele mobile cu Android sau iOS.
Apelarea abuziva la 112 atrage restrictionarea accesului la serviciul pentru apeluri de urgenta
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...