Echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă se impune incepand cu data de 1 noiembrie a fiecărui an pană la 1 martie.
Deputaţii au adoptat ieri Ordonanţa Guvernului care prevede obligativitatea echipării autoturismelor cu anvelope de iarnă. Ordonanţa 5 din 2011 prevede sancţionarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără anvelope de iarnă cu reţinerea talonului auto şi amendă de pană la 4.000 de lei. Neechiparea cu anvelope de iarnă, precum şi cu lanţuri in cazul vehiculelor de transport marfă de peste 3,5 tone şi a celor de transport de persoane cu peste nouă locuri atrage reţinerea talonului auto şi a unei amenzi cuprinse intre 2.500 şi 4.000 de lei. In caz de accident, la sancţionarea cu amendă se adaugă o sumă dedicată reparării drumurilor şi despăgubirilor pentru pagubele produse. De asemenea, conform definiţiei prevăzute de reglementare, cauciucurile „all-seasons” sunt acceptate ca fiind anvelope de iarnă. Actul normativ stipulează aplicarea de către Registrul Auto Roman a sancţiunilor referitoare la starea tehnică a autovehiculelor comerciale in cazul controalelor tehnice efectuate de către RAR impreună cu Poliţia Romană. Obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă se impune incepand cu data de 1 noiembrie a fiecărui an pană la 1 martie. Camera Deputaţilor este for decizional in cazul acestui act normativ.
Anvelopele de iarnă sunt obligatorii
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...