Prea puţini se aşeptau ca ieri, sala „Avram Iancu” a Primăriei Zalău să fie plină ochi. Oameni din tot judeţul, in special din mediul rural, manageri, fermieri, dascăli, poliţişti, preoţi, agricultori de subzistenţă, in general persoane care doresc să iniţieze o afacere, au venit să asculte sfaturi legate de dezvoltarea afacerilor in mediul rural, de accesarea de finanţări, de modele de succes. A fost aşadar, luni, la Zalău, una dintre cele 23 de conferinţe regionale pentru antreprenori din mediul rural susţinută de Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri. Conferinţele fac parte din proiectul strategic RURAL – Antreprenor, desfăşurat in cinci regiuni de dezvoltare din Romania.
Nu s-a pus degetul pe rană
Conferinţa a fost sus-ţinută de către experţi naţionali şi internaţionali. Preşedintele Fundaţiei, Marius Bostan, explicand beneficiile proiectului RURAL – Antreprenor, susţinea că „acest program de instruire şi consultanţă antreprenorială oferă actualilor şi viitorilor intreprinzători din mediul rural competenţele şi instrumentele de care au nevoie pentru a dezvolta afaceri de succes. In acest fel comunităţile locale se vor dezvolta, vor crea locuri de muncă şi oportunităţi pentru un număr mai mare de oameni. Jumătate din populaţia romaniei trăieşte astăzi in mediul rural, iar potenţialul de creştere in aceste zone este uriaş”. De aceeaşi părere a fost şi Radu Căpilnaşiu, primarul municipiului Zalău, care declara că „există un anumit sistem in preluarea afacerilor, neglijindu-se cunoştinţele de bază ; in acest sens cursurile de antreprenoriat trebuie urmate cu interes, fiind importante in dezvoltarea afacerii”. Toate bune şi la locul lor numai că despre fondurile cu care poţi incepe sau dezvolta o afacere de succes s-a cam uitat să se vorbească. şi lumea asta aştepta.
In Sălaj s-a deschis biroul de consultanţă
Programul de instruire pentru antreprenori va cuprinde toate disciplinele necesare pentru conducerea cu succes a unei afaceri de la finanţe la inovare, marketing sau management. Inscrierile in program au loc pană in luna iulie 2011, iar cursurile se vor desfăşura in perioada august 2011-aprilie 2012. Programul de consultanţă este deja disponibil prin intermediul birourilor judeţene. In judeţul Sălaj este deschis un asemenea birou care deserveşte judeţul nostru şi judeţul Maramureş. Consul-tant regional este doamna Angela Şimonca tel. 0761.101.079.
Antreprenorul fără bani e ca inotătorul fără braţe
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...