Politicienii nostri repeta obsesiv ca stiu ei ce au de facut si ce e bine pentru noi. Nu mai gasesc ca e necesar sa ne mai ceara si noua cate o parere. Uneori mai fac o concesie sa ne informeze si pe noi despre masurile minunate pe care le-au adoptat. Ei stiu cum trebuie mo-dernizat statul. Ei stiu cum trebuie sa arate regionalizarea sau descentralizarea. Ei stiu cum trebuie reformate institutiile statului. Pe noi nu trebuie sa ne intrebe nimeni nimic. Se consulta cu FMI-ul atunci cand au nevoie de bani. Pe noi nu ne intreaba nimeni daca imprumutul este necesar si, cu atat mai putin, trebuie sa stim in ce directie pleaca banii. Iar contractele cu tone de bani, bani publici, sunt secrete. La ce sa se implice societatea civila, din moment ce ei stiu foarte bine ce au de facut? Poate doar sa aplaude. De 24 de ani, toti cei care au ajuns la putere au avut cate ceva de reformat. Fiecare a stiut ce are de facut. Si praful s-a ales. Dialogul n-a existat niciodata. Intre politicieni si socieatatea civila s-a permanentizat ruptura care acum pare imposibil de reparat. Ca popor, suntem in situatia femeii care s-a maritat cu un barbat stupid si autoritar, iar dupa casatorie trebuie sa suporte aroganta si brutalitatea care au impresionat-o.
Am ales prost de prea multe ori
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...