In zilele toride, organismul are nevoie de hidratare, vitamine si minerale, pentru a preveni aparitia tulburarilor metabolice. De aceea, se recomanda legume de toate culorile si la orice ora a zilei, indiferent de forma in care sunt pregatite. Astfel, supele reci sau caldute sunt perfecte pentru aceasta perioada. Cele mai indicate supe sunt cele de rosii, peste care se va adauga mult leustean. Carnea de pasare sau de vita, la gratar sau inabusita, care reprezinta masa ideala de pranz. Salata verde, rosiile, ardeii, castravetii, ceapa, varza, morcovii sau ridichile ajuta la scaderea temperaturii organismului si sunt o sursa inepuizabila de vitamine si minerale, atat de necesare corpului in zilele toride de vara. In ceea ce priveste fructele, specialistii recomanda cat mai mult pepene, rosu sau galben. In plus, portocalele, capsunele, ciresele, afinele, zmeura sau ananasul sunt indicate mai ales in zilele caniculare, deoarece contribuie la hidratarea organismului, ofera acestuia vitaminele necesare si usureaza digestia.