Cea de-a doua persoana din Romania care a decedat din cauza gripei cu virusul A/H1N1 este o femeie in varsta de 58 de ani, din judetul Botosani, potrivit unor surse sanitare din judet. Conform surselor citate, femeia, din localitatea Bucecea, judetul Botosani, a murit luni seara, la Spitalul Judetean, unde fusese internata la sfarsitul saptamanii trecute, la sectia de boli infectioase.
Femeia care a murit din cauza gripei cu virusul A/H1N1 avea, ca boli asociate, diabet zaharat si obezitate, precizeaza, marti, Ministerul Sanatatii.
Confrom unor surse sanitare din judet, Niculina Barbosu, in varsta de 58 de ani, din localitatea Bucecea, judetul Botosani, a murit luni seara, la Spitalul Judetean, unde fusese internata la sfarsitul saptamanii trecute, la sectia de boli infectioase. Ea era diagnosticata cu gripa cu virusul A/H1N1 si cu bronho-pneumonie, potrivit surselor citate.
Ministerul Sanatatii precizeaza ca starea celor 10 pacienti internati la Spitalul de boli infectioase din Iasi cu forme severe de gripa cu virus A/H1N1 este stabila. In ultimele 24 de ore, in Romania au fost confirmate 190 de cazuri noi de gripa cu virus A/H1N1 pandemic, potrivit MS.
„Numarul total al cazurilor confirmate in Romania, pana la data de 24.11.2009, ora 12:00, este de 2258 (fața de numarul total de 1966 de cazuri, declarate ieri, și alte 190 de cazuri noi, declarate astazi, se adauga inca 102 cazuri de imbolnaviri cu AH1N1, datorita reevaluarii epidemiologice a focarului Sinaia – prin confirmarea clinica și epidemiologica a 4 cazuri – și neraportarii, de catre DSP Botoșani, a 98 de cazuri confirmate pe criterii clinice și epidemiologice)”, mai precizeaza ministerul.
De asemenea, de marti, sunt suspendate pentru sapte zile cursurile la Scoala „Spiru Haret” nr. 18 si la Colegiul Tehnic „Dumitru Mageron” din Bacau, dar si la Gradinița „Little Angels Nursery” din Capitala.
La nivel mondial, numarul deceselor prin gripa noua a ajuns la 7.860. Dintre acestea, 1.265 au fost inregistrate in SUA, 216 in Marea Britanie, 76 in Italia, 34 in Germania, 7 in Ungaria, 11 in Suedia, 115 in Spania si 23 in Norvegia, potrivit MS.
Primul deces prin gripa noua a fost confirmat, luni, la un barbat din Siret.
Care sunt simptomele gripei porcine?
febra,
oboseala,
inapetenta,
tuse,
durere in gat.
Ce masuri de igiena sunt recomandate pentru prevenirea imbolnavirii cu gripa porcina?
acoperiti gura si nasul cu o batista atunci cand tusiti sau stranutati si aruncati batista la gunoi dupa utilizare;
spalati frecvent mainile cu apa si sapun, in special dupa ce stranutati sau tusiti; solutiile pe baza de alcool pentru spalarea mainilor pot fi utile;
evitati atingerea ochilor, nasului si gurii deoarece virusul se poate raspandi pe aceasta cale;
incercati sa evitati contactul strans cu persoane bolnave;
daca va imbolnaviti de gripa, stati acasa si nu mergeti la serviciu sau scoala, limitand astfel contactul cu alte persoane bolnave
Al doilea deces in Romania cauzat de gripa porcina
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...