La data de 24 octombrie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de un bărbat, cercetat penal pentru comiterea infracțiunilor de agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale și viol săvârșit asupra unui minor.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, în cursul anului 2019, bărbatul în cauză ar fi agresat sexual o minoră, de 14 ani (la data comiterii faptei). De asemenea, în cursul anului 2023, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță, acesta ar fi racolat o minoră, de 13 ani la momentul comiterii faptei, iar, la prima întâlnire dintre cei doi, acesta ar fi agresat-o sexual.

Totodată, din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit că, în perioada 2023 – 2024, bărbatul ar fi întreținut mai multe raporturi sexuale consimțite cu minora respectivă.

Tot astăzi, 24 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au efectuat o percheziție a autovehiculului bărbatului, în urma căreia au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o tabletă și un telefon mobil.

Bărbatul va fi prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun față de acesta.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente, în vederea documentării întregii activități infracționale a celui în cauză.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.