Cateva zeci de kilograme de carne „au cazut prada” flacarilor in urma unor incendii care au avut loc in localitatile Alunis si Chizeni.
Pompierii de la Garda Numarul 2 Cehu Silvaniei, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) „Porolissum”, au fost primii solicitati sa salveze carnatii extrem de bine rumeniti din flacari.
„Pompierii au intervenit marti, 27 ianuarie, ora 23.48, la gospodaria lui N. Aurel, din localitatea Alunis, comuna Benesat, judetul Salaj pentru a stinge incendiul izbucnit la afumatoria acestuia”, precizeaza slt. Lucian Jacodi, purtator de cuvant al ISU .
In urma incendiului au ars afumatoria din lemn, 25 de kilograme de produse din carne si aproximativ 300 kilograme de stiuleti de porumb.
„Interventia echipelor specializate ale pompierilor militari, a dus la salvarea de bunuri in valoare de peste 60.000 lei”, a declarat Jacodi.
Si Garda de Interventie din Ileanda, a intervenit miercuri, 28 ianuarie, in jurul orei 11,30 la locuinta lui M. Stefan din localitatea Chizeni (comuna Galgau), pentru a stinge un incendiu izbucnit la o afumatorie.
„Cauza probabila de incendiu a fost jarul nestins ramas nesupravegheat, fapt ce a dus la aprinderea unor produse din carne, focul propagandu-se cu repeziciune la lemnaria din vecinatatea afumatoriei”, a mai spus purtatorul de cuvant al ISU.
Au ars astfel 60 kg produse din carne, acoperisul pe o suprafata de 20 metri patrati si aproximativ 3 metri cubi lemn de foc, iar prin interventia echipelor specializate ale pompierilor militari au fost salvate bunuri in valoare de peste 30.000 lei.
Grenada neexplodata in Napradea
Detasamentul de pompieri Zalau, a intervenit miercuri, 28 ianuarie 2009 ora 12.45, in localitatea Napradea , pentru asanarea de munitie neexplodata.
Astfel, dupa cercetarea locului si localizarea ei, pirotehnistii condusi de lt. col. Vasile Moigradan au identificat munitia ca fiind o grenada de mana, defensiva, ramasa neexplodata din perioada celui de al doilea razboi mondial. „Aceasta a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta”, ne-a informat slt. Lucian Jacodi.