Asistență medicală generală, Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, Farmacie, Nutriție și dietetică, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic
Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca organizează o nouă sesiune de admitere, la Cluj-Napoca și Baia Mare. Sunt scoase la concurs locuri bugetate și locuri cu taxă la programele de studiu Asistență medicală generală, Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, Farmacie, Nutriție și dietetică și un nou program de studiu -Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic.
Înscrierile se vor desfășura online, până la data de 17 septembrie, iar examenul scris de admitere va avea loc în data de 21 septembrie, la Cluj-Napoca, respectiv Baia Mare.
UMF „Iuliu Hațieganu” are o nouă extensie universitară, în municipiul Baia Mare, în cadrul căreia vor fi formați asistenți medicali generaliști licențiați. Durata studiilor este de 4 ani, iar pregătirea studenților va fi asigurată de cadrele didactice ale Facultății de Medicină, precum și de cadre universitare asociate, profesioniști ai Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”.
La Cluj-Napoca, UMF „Iuliu Hațieganu” organizează examen de admitere pentru Facultatea de Medicină (Asistență medicală general, cu durata studiilor de 4 ani: 58 de locuri cu taxă, și Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, cu durata studiilor de 3 ani: 15 locuri cu taxă) și Facultatea de Farmacie (Farmacie, cu durata studiilor de 5 ani: 43 de locuri cu taxă, Nutriție și dietetică, cu durata studiilor de 3 ani: 12 locuri cu taxă, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, cu durata studiilor de 3 ani: 20 de locuri la buget și 30 de locuri cu taxă).
Noul program de studiu “Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic” va forma specialiști în domeniul cosmetic, cu studii superioare, care le vor permite să își construiască o carieră în acest domeniu cu o evoluție în continuă ascensiune. La finalizarea studiilor, absolvenții vor primi diploma de licență cu calificarea de „cosmetolog licențiat”, care a fost validată de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) din România. Absolvenții acestui program de studiu vor putea profesa în industria cosmetică, în domeniul fabricării și controlului calității sau cel al asigurării calității produselor cosmetice, în distribuția de produse cosmetice, management și marketing cosmetic, în saloane de înfrumusețare sau clinici de medicină estetică, dar și în cercetarea științifică în domeniul cosmetic.
Toate detaliile privind organizarea concursului de admitere sunt disponibile pe site-ul universității www.umfcluj.ro.