Este posibila o amanare a termenului de obtinere a certificatului de calificare profesionala, fiindca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a pus in dezbatere publica o noua propunere care prevede amanarea termenului.
Noul termen-limita pentru obtinerea unui certificat de calificare profesionala ar urma sa fie, potrivit propunerii legislative, 1 ianuarie 2021. Astfel, cei ce sunt atestati ca administratori de bloc vor avea ceva mai mult de un an in plus pentru a obtine un astfel de certificat.
In prezent, termenul stabilit de legislatie pentru a se achita de aceasta obligatie este 28 septembrie 2019.
Legislatia care reglementeaza activitatea administratorilor de bloc a fost modificata iar acestia trebuie sa indeplineasca noi conditii pentru a putea activa in continuare.
Asadar, conform noilor modificari aduse legii 196/2018, pentru a-si putea continua activitatea, administratorii de bloc trebuie sa aiba, pe langa atestat, si un certificat de calitate profesionala iar termenul limita pentru obtinerea acestui document este 28 septembrie 2019.
Dupa cum stabileste Legea nr. 196/2018, certificatul de calificare profesionala reprezinta actul care dovedeste calificarea profesionala a persoanelor fizice pentru a fi administratori de bloc. Asadar, pot fi atestate de primarul localitatii pentru a indeplini ocupatia de administrator de bloc doar persoanele care detin un certificat de calificare.
Administratorii de bloc ar putea avea mai mult timp pentru a obtine certificatul profesional
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...