Bolnavii internati primesc mancarea in truse speciale
Presedintele Consiliului Judetean, Tiberiu Marc, a probat noile truse pentru servirea pacientilor
Peste aproximativ o luna, conducerea Spitalului Jude-tean de Urgenta va pune in functiune aparatura nou achizitionata pentru modernizarea bucatariei unitatii, care va aduce noi standarde pentru pacientii internati.
Primul pas pentru imbu-natatirea calitatii serviciilor a fost facut. De cateva zile, pacientii primesc hrana in trusele achizitionate cu fonduri alocate ca sponsorizare de o multinationala care-si desfasoara activitatea la Zalau. Daca pana acum mancarea era servita in farfurii de inox, era pusa la gramada si ajungea aproape rece la pacienti, acum mancarea ajunge calda si are alt aspect. Garnitura nu mai este amestecata in farfurie cu friptura si cu salata, iar in supa nu mai apar tot soiul de impuritati culese pe traseul bucatarie-salon. Fiecare fel de mancare este servit in recipiente speciale, compartimentate si acoperite. „Se folosesc deja trusele pentru hrana, dar la linia de distributie mai avem de pus la punct cateva detalii. Suntem in curs de achizitionare a unei plite, a unui cuptor, dar in mare parte toate echipamentele le avem deja. Investitia va fi finalizata in luna martie si vrem ca la pornirea instalatiei de portionare sa participe si sponsorii carora le datoram aceasta realizare utila tuturor pacientilor care beneficiaza de serviciile Spitalului Judetean”, a declarat managerul Spitalului, Laurentiu Barna.
Valoarea investitiei in noua bucatarie si in linia de distributie a hranei se ridica la suma de 130 de mii de euro, la care se adauga Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA), fonduri primite exclusiv din sponsorizari. Fondurile au fost alocate anul trecut, in doua transe, si s-au achizitionat doua masini de portionare a hranei, benzi de distributie, masini de spalat vase, cosuri necesare la spalarea veselei, carucioa-re de distributie a hranei in saloane, precum si 600 de truse pentru hrana. Traseul hranei va fi mult simplificat. Hrana va fi pusa in truse la masinile de portionat, trusele se inchid imediat si pe o linie automatizata vor ajunge pe fiecare sectie. De pe linie, trusele sunt aranjate pe carucioare speciale si impartite bolnavilor. Datorita sistemului de inchidere a truselor si a timpului mult mai scurt de distributie, manca-rea va ajunge calda si comestibila la bolnavi.
Dupa finalizarea investitiei si punerea in functiune a aparaturilor, Spitalul Judetean de Urgenta va fi al treilea spital din tara care va detine o astfel de linie de distributie a hranei pentru pacienti, dupa spitalele din Targu Mures si Miercurea Ciuc.