Organizatorii Festivalului Tenaris CineLatino anunta ca oameni din lumea filmului vin la Zalau pentru a dialoga cu spectatorii

rn

Startul Festivalului Tenaris CineLatino s-a dat la Zalau aseara, la ora 22, în amfiteatrul din Parcul Central. unde a avut loc proiectia filmului „Un soi de familie”, o productie Argentina 2017.
Organizatorii au anuntat tot ieri ca astazi si maine vor fi zile pline de invitati speciali în festival, iar publicul din Zalau va avea ocazia ca, la proiectiile de la 7 seara, sa se întâlneasca cu oamenii care dau viata filmelor – regizori, producatori si actori.
Prima întâlnire este programata pentru azi, la ora 19.00, în sala de spectacole a Cladirii Transilvania. Spectatorii sunt invitati sa urmareasca aici comedia „Ghinionistul”, o cursa plina de imprevizibil a unui tânar talentat, în cautarea succesului.
Regizorul filmului, Iura Luncasu, va fi prezent la Zalau alaturi de actrita Sînziana Tarta. Iura Luncasu este cunoscut pentru serialele de succes ale anilor 2000, iar Sînziana Tarta va dezvalui experientele traite în perioada filmarilor la „Ghinionistul”, la peste 10 ani de la aparitia în unul dintre cele mai bune filme românesti ale tuturor timpurilor, „4 luni, 3 saptamâni si 2 zile”.
Ziua de maine va prilejui o întâlnire cu echipa filmului românesc „Charleston”, proiectat de la ora 19.00, de asemenea la Cladirea Transilvania. Inclus în competitia oficiala a TIFF.18 si selectat la alte mari festivaluri internationale, filmul a fost descris de revista americana „Variety” ca „un debut plin de stil si surprinzator”. Filmul ne va duce pe un traseu care atinge atât drama, cât si comedia neagra. Alexandru, marcat de moartea recenta a sotiei sale, primeste o vizita cel putin bizara: un tânar pe nume Sebastian care îi spune ca a fost iubitul sotiei lui.
Regizorul Andrei Cretulescu are în palmares un prestigios premiu la Cannes pentru „Ramona”. În prezentarea „Charleston”, debutul sau în lung metraj, regizorul va fi prezent la Zalau alaturi de producatoarea filmului, Codruta Cretulescu.
În zilele de miercuri (azi) si joi (maine) sunt programate in total sase proiectii, de la documentarul „România neîmblânzita”, primul care a transpus pe marele ecran frumusetea peisajelor salbatice ale tarii, pâna la filmul care a câstigat anul acesta premiul Oscar pentrucelmai bun film strain, „O femeie fantastica” (Una mujer fantastica, Chile, 2017).

rn

Programul proiectiilor:

rn

miercuri, 27 iunie – ora 17 – Cladirea Transilvania, sala de spectacole – „România neîmblânzita”. Documentar. România, 2018. Narat de Victor Rebengiuc;
miercuri, 27 iunie – ora 19 – Cladirea Transilvania, sala de spectacole – „Ghinionistul”. Comedie. România, 2017. Regia: IuraLuncasu. Cu: Vlad Logigan, Levent Sali, Gheorghe Visu.
miercuri, 27 iunie – ora 22 – Parcul Central, amfiteatru – „Un pas în urma serafimilor”. Drama. România, 2017. Regia: Daniel Sandu. Cu: stefan Iancu, Vlad Ivanov, Toto Dumitrescu.
Joi, 28 iunie – ora 17 – Cladirea Transilvania, sala de spectacole – „O femeie fantastica”. Drama. Chile, 2017. Regia: SebastiánLelio
Joi, 28 iunie – ora 19 – Cladirea Transilvania, sala de spectacole – „Charleston”. Comedie/drama. România, 2017. Regia: Andrei Cretulescu. Cu: serban Pavlu, Radu Iacoban, Victor Rebengiuc.
Joi, 28 iunie – ora 22 – Parcul Central, amfiteatru – „În cautarea nevrotica a serenitatii”. Comedie. Brazilia, 2017. Regia: Paulinho Caruso.

rn