Numirea s-a facut cu girul primarului Ciunt și al viceprimarilor Balajel și Fazakas
Vasile Coța, șoțul fostului vicepreimar al Zalaului, Daniela Coța (acum președinte a Organizației de Femei a PSD Salaj), a fost numit vineri, 22 iulie, președinte al echipei de volei VCM Zalau. Decizia a fost luata de Adunarea Generala a Acționarilor (AGA), din care fac parte patronii firmelor Total As, Avril și Fibrex.
Vasile Coța nu este un cunoscator al sportului de performanța și nici nu este cunoscut publicului larg cu realizari în domeniul sportiv sau în alte domenii. Este cunoscut doar ca fiind soțul Danielei Coța.
Noul președinte al echipei va fi platit din banii echipei, adica din banii dați de Primaria Zalau, care este finanțatorul clubului în proporție de 90 la suta.
Ca atribuții, Vasile Coța va trebui sa atraga participare financiara la echipa din mediul privat, în înțellegere cu cei trei acționari, pentru a acoperi cei 10 la suta de care mai este nevoie dupa ce primaria pune 90 la suta. Va trebui sa se ocupe de bunul mers al clubului și sa se ocupe de relația echipei cu celelalte cluburi din campionat, dar și cu Federația Româna de Volei.
Vsile Coța va fi ajutat de Doru Marcel Țîrle, director executiv, care dupa aceasta decizie se va ocupa doar de partea sportiva de la club.
Sponsorii care au salvat echipa de la dispariție nu au mai fost bagați în seama
Vineri, 22 iulie, la sediul Primariei Zalau a avut loc Adunarea Generala a Acționarilor de la Volei Club Municipal Zalau. Din cei trei acționari ai echipei au fost prezenți doar doi. Cei prezențI au fost Radu Istrate, administrator al SC Total As și SC Primavera SRL, și Ioan Savu, administrator al SC Avril SRL. A lipsit Traian Pop, administratorul SC Fibrex CO Crasna.
La ședința de numire a lui Vasile Coța în funcție au fost prezenți însa primarul Ionel Ciunt (PSD) și viceprimarii Fazakas Nicolae (UDMR) șI Teodor Balajel (PSD).
Pe lânga numirea lui Coța în funcție, care a fost numit în unanimitate, s-au mai discutat și probleme organizatorice. Echipa se confrunta la ora actuala cu unele probleme privind lotul de jucatori, iar situația este incerta în ceea ce privește noul antrenor al echipei. Practic, echipa nu are antrenor, iar acționarii au considerat ca prioritar este aducerea de președinte în loc de antrenor.
Sponsorii echipei Volei Muncicipal Zalau nu au fost invitațI la ședința de vineri, nu au fost consultațI în legatura cu numirea lui Coța, deșI ei au fost cei care au salvat clubul de la faliment, acționarii neavând suficiente resurse. Directorul Doru Marcel Țârle a facut luna trecuta cheta, reușind sa obțina bani pentru salvarea clubului de la oameni de bine care administreaza firme de succes în Salaj
Cei mai importanți sponsori ai echipei care au salvat echipa de la faliment sunt firmele Delcar, Confrig – a anteprenorului Gheorghe Stanciu -, dar stop_coloana și firmele Multicom, Europan, Fortec și Fan Curier. Niciunul dintre sponsori nu a fost consultat în privința numirii unui nou președinte la club.
Acționarii care l-au numit vineri președinte pe Vasile Coța sunt cei care la începutul verii nu și-au platit partea la club și au dus clubul de volei în colaps, aproape de pragul falimentului.
La finele sezonului competițional 2015 – 2016, jucatorii echipei aveau trei salarii neplatite, iar directorul executiv Doru Țârle anunța falimentul echipei. S-a ajuns aici pentru ca echipa este finanțata conform legii 350/2015 care prevede ca Primaria Zalau trebuie sa dea 90 la suta din banii echipei, iar cei trei acționari trebuie sa contribuie cu 10 la suta din bani. Primaria Zalau a dat partea ei de bani, însa acționarii nu au mai platit cei 10 la suta. Așa s-a ajuns ca înainte cu doar doua zile de închiderea proiectului de buget pentru sezonul 2015 – 2016 echipa sa nu aiba banii necesari și sa riște falimentul. Doru Marcel Țârle a cerut sprijinul mediului economic privat din Zalau. Sponsorii, cei care nu au fost consultațI când s-a luat decizia de numire a lui Vasile Coța în funcție, au pus mâna de la mâna și au strâns banii necesari ca echipa sa mearga mai departe. Sponsorii au facut practic treaba acționarilor.
Cu o zi înainte de închiderea proiectului bugetar, lipseau înca din conturile clubului aproximativ 85.000 de lei. În acea zi, acționarii Fibrex (care nici nu a participat la AGA de vineri) și Avril s-au angajat sa vireze câte 15.000 de lei fiecare. Atunci, în ultima zi de strâns bani pentru echipa, firma Delcar, în calitate de sponsor, a dat 15.000 de lei. Tot în calitate de sponsor, firma Comfrig a antreprenorului zalauan Gheorghe Stanciu a contribuit de asemenea cu 15.000 de lei. Aici trebuie menționat ca Gheorghe Stanciu se afirma înca o data ca salvator al echipei de volei din Zalau dintr-o situație dificila. In luna mai, înaintea încheierii sezonului, echipa care avea sa devina apoi vicecampioana trecea din nou printr-un moment financiar dificil. Sponsorul cu cea mai importanta contribuție financiara de pe tot parcursul anului competițional, Gheorghe Stanciu, a virat atunci banii pe care se angajase sa-i ofere drept sponsorizare pe tot anul, în avans. Echipa și-a putut continua parcursul pâna la finalul campionatului, când a devenit vicecampioana. Atunci, Gheorghe Stanciu a venit din nou în întâmpinarea sportivilor și a finanțat și organizat reuniunea de final la pensiunea Colț de Rai. Mai sunt de menționat contribuțiile de peste an ale altor sponsori ca Multicom, Europan, Fortec, Fan Curier – care nici ei nu au fost întrebațI daca sunt de acord cu Vasile Coța ca președinte. Sa vedem daca vor mai fi de acord sa finanțeze echipa.