Abținerea de la vot este deja o practică des întâlnită atât la ședințele de Consiliu Local cât și la cele de Consiliu Județean, folosită de membrii tuturor partidelor politice. Un fel de asumare pe jumătate a propriilor decizii. Adică nu sunt de acord, dar parcă nu ar vrea să spună un NU hotărât. Consilierii locali USR-PLUS recunosc chiar ei că abținerea e “o formă mai discretă de a spune NU”.
Strategia de a se opune cu discreție au aplicat-o și în ultima ședință de Consiliu Local, la proiectul referitor la statuia lui Mihai Viteazul în față la Scala. Deși consideră că “𝐬𝐭𝐚𝐭𝐮𝐢𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐬𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐞 𝐧𝐮 𝐬𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐚𝐝𝐫𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚̆, 𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐜𝐚 𝐝𝐢𝐦𝐞𝐧𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢, 𝐝𝐚𝐫 𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐜𝐚 𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜𝐚̆”, iar suma de 500.000 de euro li se pare “𝐨 𝐬𝐮𝐦𝐚̆ 𝐦𝐮𝐥𝐭 𝐩𝐫𝐞𝐚 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐮𝐧 𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭, 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐚𝐥𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭 𝐦𝐚𝐢 𝐬𝐭𝐫𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧𝐭𝐞”, consilierii USR-PLUS au ales să se abțină la vot.
“N𝐨𝐢, 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐔𝐒𝐑-𝐏𝐋𝐔𝐒, 𝐧𝐞-𝐚𝐦 𝐚𝐛𝐭̦𝐢𝐧𝐮𝐭 (este o formă mai discretă de a spune NU)”, explică aceștia pe rețelele de socializare.
Ținând cont că prezintă o serie de idei pe care le consideră mult mai utile pentru oraș decât statuia lui Mihai Viteazul, consilierii locali USR PLUS ar fi putut foarte bine să voteze împotriva unui proiect cu care e limpede că nu rezonează și să își promoveze propriile idei, în loc să aleagă o falsă neutralitate. Cu atât mai mult cu cât, pe rețelele de socializare, afirmă cu tărie că nu sunt de acord cu proiectul de hotărâre.
Aceștia vorbesc, de exemplu, despre realizarea unei parcări în zona Scala sau despre un bazin de înot destinat elevilor, idei care ar merita dezvoltate. “La Liceul de Artă Ioan Sima, la Școala Gimnazială Corneliu Coposu, chiar și la Școala Gimnazială Mihai Eminescu, spațiul ar permite astfel de investiții. Trebuie doar voință care, din păcate, momentan lipsește. De menționat aici, cum am declarat în repetate rânduri, nu avem o problemă cu domnitorul Mihai Viteazul. Deși răspunsurile noastre au fost mereu scoase din context, repetăm de fiecare dată același lucru când vine vorba de acest proiect: lăsând la o parte detaliile tehnice referitoare la statuie, nu ni se pare deloc oportun acest moment pentru o astfel de investiție, în condițiile în care există probleme mult mai importante care trebuie prioritizate, dar care nu sunt luate în considerare din…<lipsă de fonduri>” , susțin consilierii USR-PLUS.
Nu doar proiectul privind statuia lui Mihai Viteazul a fost prilej pentru “o formă mai discretă de a spune NU”. La Proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii contractului de concesiune atribuit în favoarea SC DOMI PREST COM SRL (“Pensiunea Domino, situată pe strada Fabricii ,nr. 1), consilierii locali USR-PLUS au avut din nou obiecții dar, și de această dată, s-au abținut de la vot.
”C𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐧𝐮 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐝𝐞 𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐨 𝐬𝐮𝐦𝐚 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐠𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐞𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐜 𝐬𝐚̆ 𝐨 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐞𝐢 𝟐𝟔 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭. <Bâlbele> privind perioada contractuală (în proiect e 26 ani, iar în ședință președintele insista că sunt doar 10 ani) precum și explicațiile neconcludente ale personalului din primărie nu ne-au edificat asupra <corectitudinii> acestui proiect, 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐮𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐞-𝐚𝐦 𝐚𝐛𝐭̦𝐢𝐧𝐮𝐭 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐯𝐨𝐭”, au explicat consilierii locali USR-PLUS pe Facebook.
În loc de concluzie…Stimați consilieri locali sau județeni, folosiți-vă dreptul de a vota în cadrul ședințelor la care participați, putere pe care v-au oferit-o cetățenii atunci când v-au ales. Nu vă mai abțineți. Asumați-vă și lăsați-ne pe noi, pe ceilalți, să facem politică pe rețelele de socializare. Ne-ați cerut și v-am dat șansa de a ne reprezenta interesele în forurile de conducere. Spuneți acolo ce gândiți și votați mai des PENTRU sau ÎMPOTRIVĂ.
Mari oameni… Își asuma punctul de vedere… Au coloana vertebrala… Daca se aproba sunt ai ei de acord… Daca se respinge erau și ei împotriva