Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj, dar si de alte facilitati, absolventii institutiilor de invatamant in varsta de cel putin 16 ani trebuie sa se inregistreze la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, ca persoane in cautare de loc de munca, intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire. Daca in aceasta perioada nu reusesc sa se incadreze in munca, pot solicita ajutor de somaj. Potrivit informatiilor primite de la Romeo Sarca, directorul coordonator al AJOFM Salaj, potrivit Legii nr.76/2002, indemnizatia se acorda pe o perioada de sase luni si este o suma fixa, lunara, al carei cuantum este de 50% din salariul minim pe economie garantat in plata. Insa perioada de acordare a somajului a fost prelungita cu inca trei luni pentru cei care devin someri pana la sfarsitul acestui an, ca masura anticriza, iar de aceasta prevedere vor beneficia si cei care isi incheie studiile in acest an. Prin urmare, absolventii acestei promotii vor primi indemnizatia de somaj timp de noua luni.
Indemnizatia de somaj se acorda o singura data pentru fiecare forma de invatamant absolvita.
Absolventii vor primi somaj noua luni
Articole
De Bobotează, reguli ISU în biserici
Reprezentanții ISU „Porolissum” al județului Sălaj reamintește câteva măsuri de prevenire împotriva incendiilor pe timpul participării la evenimentele religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului şi a Sfântului Ioan Botezătorul. Obligativitatea respectării măsurilor vine în scopul prevenirii situațiilor de urgență și presupun: Vă dorim să vă bucurați de aceste sfinte sărbători în siguranță!
Mai mult...Premieră medicală: robotul Davinci, cu tehnica Baba, a finalizat cu succes o tiroidectomie completă, fără tăieturi vizibile
O echipă medicală din Sibiu a realizat, în premieră națională, o tiroidectomie (operație la tiroidă)și completă utilizând sistemul robotic da Vinci și tehnica BABA (abord bi-areolar și bi-axilar). Succesul e cu atât mai mare cu cât intervenția nu a lăsat incizii vizibile la nivelul gâtului. Potrivit presei locale, procedura a implicat efectuarea a patru mici incizii: două în zona areolelor mamare și două în zona axilară, prin care au fost introduse instrumentele robotice. Această abordare minim invazivă…
Mai mult...