Faptele si realitatea cu care ne-am confruntat la fata locului sunt primele care ofera raspunsuri la aceasta intrebare. Cum a indraznit biata iarna sa-si puna pe umeri hainele de promoroaca, cum am si dat din colt in colt. Am intervenit cu intaziere, am aruncat materialul antiderapant dupa ce au aparut blocajele, am intervenit cu utilaje dotate cu lame nepotrivite. Dar mai ales am asteptat sa treaca vremea rea, sa nu mai fie nevoie sa intervenim. Cum insa incapatanata zana frigului nu s-a dat dusa, a trebuit sa iesim totusi din barloguri. Dar parca cu ciuda si in zeflemea. Si cu toate ca am avut o saptamana vreme sa ne obisnuim cu ideea ca ninge, „zapada ne-ngroape…” actionam de parca am fi stafii.
O parte din probleme au fost semnalate de noi, mai zilele trecute. O alta parte au ramas insa, nespuse si doar traite in trafic pe unele artere importante. Cum bunaoara si nu singular ar putea fi si cazul drumului judetean de la Jibou spre Cehu, care, in urma cu doua zile, pana catre orele pranzului, era numai bun pentru competitiile de schi fond. Stralucind de un alb imaculat. Cam din 200 in 200 de metri se vedea aruncat nisip, dar numai atat cat ar intra intr-un pumn de femeie, nu pe o lopata. Nu stim noi, dar poate suntem deserviti de drumarite discrete si delicate. Ori poate, gandindu-se ca suntem in an de criza, drumarii fac economie la sare si nisip sa le ajunga si pentru iarna viitoare. Iar daca la noi este vesnic asa, o stare de fapt cu care vrem nu vrem trebuie sa ne obisnuim, la numai o zvarlitura de bat, in judetul Maramures soselele sunt ca-n palma, fara gropi si fara urme de zapada. Altii pot sa intretina portiunile de drum aflate si la limita de judet, iar pe noi ne doare-n cot de cele care fac legatura intre orase. Desigur tolba cu explicatii oricand poate fi servita. Dar nu de ele avem noi nevoie. Ce-ar fi facut oare cei de la judet, ori directorii care sunt raspunzatori pentru semnarea contractelor cu drumarii daca ar fi derapat in sant cu masina, ori daca ramaneau blocati in trafic? Nu s-ar fi interesat cine trebuia sa curete sectorul respectiv si nu i-ar fi pus la plata? Dar oare noi pe cine sa amendam, ca doar firmele care se fac ca ne curata drumurile, tot din baniii nostri huzuresc?
Chiar ne pasa de drumuri?
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...