Ani si ani de zile unii parlamentari nu reusesc sa legifereze chestiuni importante pentru cei ce i-au ales. Si atunci in lipsa de idei folositoare vin cu cate o traznaie, precum interzicerea fast-food-urilor, sau mai nou inchiderea supermaketurilor in zilele de duminica. Se pare ca acesti parlamentari nu gandesc ce efect exact ar putea avea propunerile lor si care ar fi acela. Interesul lor este doar acela de a produce rating. Asa s-a intamplat la sfarsitul saptamanii trecute cu propunerea deputatilor din Comisia pentru agricultura privind inchiderea super-marketurilor in zilele de duminica. Scopul declarat: protejarea producatorilor auto-htoni care, zice-se ca si-ar putea vinde marfa in acea zi. Da, de unde? Producatorii sau inter-mediarii vor scumpi in ziua de duminica marfa, stiind ca sunt singuri pe piata, incat consu-matorul va renunta de… buna voie, ori isi va face cumparaturile sambata. Cu inchiderea supermarketurilor nu se rezolva problema producatorilor. Pro-blemele sunt cu totul in alta parte. In loc sa fi rumegat aceasta propunere, alesii nostri s-ar fi putut gandi cum sa acorde subventii si scutiri de taxe pentru producatorii romani, pentru a fi competitivi cu ceilalti producatori europeni, nu sa-i impinga spre faliment prin fiscalitate excesiva. Ar mai fi putut gandi, cum sa investeasca in mediul rural cum sa gaseasca spatii in care producatorii nostri sa vanda produsele autohtone, de vreme ce in piete mai bine de jumatate din legume si fructe sunt de peste mari si tari. Tot parlamentarii nostri ar fi putut gandi cum sa elimine politica de monopol a super-marketurilor si cum sa determine magazinele sa preia produse romanesti. Aceste idei s-au mai dezbatut, dar au fost uitate imediat ce a trecut isteria. Asa si acum. Propunerea cu marketurile inchise duminica nu avea alt scop decat de a produce isterie. Caci la circ ne pricepem cel mai bine.
Idei nascatoare de isterie
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...