Dupa ce vreo doi ani de zile, dragii nostri guvernanti, au aruncat praf in ochii taranilor prin ieftinirea motorinei pentru agricultura cu un leu pe litru, la presiunea asociatiilor de fermieri din tara, s-au gandit sa accepte reducerea accizei la motorina pentru agricultura pana la 23 de euro pe tona. Facem precizarea ca la noi acciza este de 280 euro la mia de litri de motorina, in timp ce in cele mai multe tari europene acciza la motorina pentru agricultura este, asa cum spuneam, de 23 de euro pe tona. Inca de la sfarsitul anului trecut, Guvernul si mai marii agriculturii romanesti au promis ca vor purcede la reducerea accizei, odata cu lansarea campaniei de primavara. Lucrarile mecanizate de primavara, au inceput cam de multisor. In ideea ca se va reduce acciza la motorina pentru agricultura, acest combustibil n-a mai fost subventionat nici cu acel amarat de leu/litru. Agricultorii au intrat in brazda cu motorina achizitionata la pret integral, pentru ca tarana isi cere dreptul de a fi scormonita. Zilele trecute Adrian Radulescu, ministru secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a declarat ca „masura reducerii accizei la motorina pentru agricultura ar putea intra in sedinta de Guvern, abia peste doua saptamani, insa fermierii nu vor putea beneficia de aceasta decat prin luna mai”. As zice mai bine mai tarziu decat niciodata, daca nu ar fi vorba de perioadele optime de insamantare, de soarta multor recolte din acest an. Si atunci ne mai miram ca suntem codasii Europei la productivitatea agricola? Cineva vrea parca dinadins ca agricutura romaneasca sa nu prospere!
Inca o palma data agriculturii
Articole
România închide 33 de puncte de trecere a frontierei, din 1 ianuarie
Începând de miercuri, 1 ianuarie 2025, 33 de puncte de trecere a frontierei – rutiere, feroviare, în regim de bac și portuar – odată cu aderarea totală a României la Schengen, conform unui proiect de hotărâre de Guvern. Acesta a fost inițiat și publicat în transparență decizională de Ministerul Afacerilor Interne, având în vedere necesitatea adoptării unor măsuri imediate, pentru aplicarea Deciziei Consiliului Uniunii Europene din data de 12 decembrie 2024 prin care, începând cu data de…
Mai mult...Sfântul Ștefan
Dragi cititori, astăzi, în a treia zi de Crăciun, bisericile ortodoxe și greco-catolice îl prăznuiesc pe Sfântul Ștefan, primul martir creștin. Potrivit Noului Testament, Ștefan a fost unul dintre cei șapte bărbați ”plini de Duh Sfânt și de înțelepciune”, aleși de către apostoli pentru a îndeplini calitatea de diaconi. Ștefan a fost și unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos care l-a urmat pretutindeni și care a asistat direct la faptele sale. Calitățile tânărului Ștefan au strălucit printre…
Mai mult...