Rezultatele simularii de saptamana trecuta a evidentiat diferente mari intre liceele din Salaj in privinta competentelor elevilor in folosirea calculatorului. De departe, cei mai buni s-au dovedit a fi elevii Colegiului National „Silvania”.
Aproape o cincime dintre elevii de clasa a XII-a care au participat saptamana trecuta la simularea probei de calculator nu prea au multe in comun cu informatica, 256 dintre cei 1.439 de participanti fiind apreciati de profesorii evaluatori ca „utilizatori incepatori” ai calculatorului. Potrivit inspectorului scolar general adjunct Mirel Matyas (presedintele comisie judete-ne de bacalaureat), alti 406 elevi au fost cotati ca „utilizatori de nivel mediu”, iar 465 – „utilizatori avansati”. Cu adevarat buni in calculatoare sunt 312 dintre participantii la simulare, care au fost declarati „utilizatori” experi-mentati.
Situatia pe licee ii scoate din nou si detasat „campioni” pe elevii de la Colegiu National „Silvania” Zalau, unde au iesit „utilizatori experimentati” nu mai putin de 132 dintre participantii la simulare, reprezentand 71,7 la suta. Restul de 28,3 la suta (52 de elevi) s-au dovedit „doar” utilizatori avansati ai calculatorului. In top-ul liceelor cu cei mai buni informaticieni (potrivit rezultatelor simularii) urmeaza Grupul Scolar „Mihai Viteazul” Zalau, cu 34 la suta dintre participanti utilizatori experimentati, si Grupul Scolar „Cserey – Goga” Crasna, cu 21 la suta.
Proba „adevarata”, in aprilie
Simularea de saptamana trecuta a fost organizata pentru a identifica eventualele probleme tehnice care ar putea aparea la proba propriu-zisa, dar si pentru a-i obisnui pe elevi cu aceasta proba, inclusa in premiera in structura examenului de bacalaureat. De altfel, „experimentul” si-a cam atins scopul, scotand in evidenta o problema la care organizatorii nu s-au gandit: accesarea aceluiasi site de pe internet (cerinta a unui subiect unic pe tara) duce, inevitabil, la blocarea serverului. Proba propriu-zisa de calculator este programata pentru perioada 19 – 29 aprilie, in urma ei participantii primind certificate de competenta in utilizarea calculatorului (pe nivelele de competenta precizate mai sus), recunoscute international.
CNS are cei mai multi ”asi” in calculatoare
Articole
Călin Georgescu nu se lasă! A atacat la CEDO anularea alegerilor prezidențiale
Călin Georgescu a atacat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg (CEDO) decizia Curții Constituționale privind anularea alegerilor prezidențiale din România. Informația a fost confirmată pentru HotNews de avocata acestuia, Maria Vasii. „Este un demers firesc și absolut necesar pentru apărarea drepturilor fundamentale ale domnului Călin Georgescu, candidat independent, precum și ale tuturor cetățenilor români care merită un proces electoral corect și transparent”. Pe 16 decembrie, Călin Georgescu, reprezentat de avocata Maria Vasii, a solicitat Curții…
Mai mult...Cele mai utilizate vămi din Bihor și Satu Mare se închid definitiv
Începând cu data de 1 ianuarie 2025, se închid definitiv mai multe puncte de trecere a frontierei de stat a României, la granițele cu Ungaria și Bulgaria. Odată cu intrarea terestră în Spațiul Schengen, vom avea posibilitatea de a ne deplasa în interiorul Uniunii Europene fără a mai fi supuși unor controale la frontiere. În acest context, Ministerul de Interne a stabilit închiderea definitivă a următoarelor puncte de trecere a frontierei de stat a României cu Ungaria:…
Mai mult...