Cand vom circula pe autostrada Transilvania nu se stie. Lucrarile au inceput demult si se pare ca se vor finaliza…tarziu. Se invoca motive pentru intarzieri cu…sacul. Totusi, in unele comune salajene, pe unde va trece autostrada, se pare ca situatia este adusa la zi. In comuna Crasna, de pilda, a inceput procedura de expropriere a terenurilor din trei localitati (Crasna, Ratin si Huseni). In jur de 40 de hectare de teren vor fi expropriate la nivel de comuna. Actiunea s-a declansat in luna decembrie a anului trecut si conform graficului, primele sume pentru despagubiri vor intra in posesia cetatenilor dupa 90 de zile. Asta inseamna la inceputul lunii martie a.c. „Probleme exista, desigur”, afirma Emeric Pop, primarul comunei Crasna, in special cu actele de proprietate. Pentru cei care nu reusesc sa faca dovada proprietatii terenului care urmeaza a fi expropriat, se da un nou termen, iar daca nici pana la acest ultim termen nu sunt depuse actele de proprietate, se vireaza totusi sumele intr-un cont la CEC, urmand ca proprietarul terenului sa-si ridice banii cand actele sunt gata intocmite. De perfectarea actelor de expropriere si despagubire se ocupa firma de avocatura Cecilia Popa & Asociatii, din Bucuresti. Din comisia de expropriere, pe langa reprezentantii firmei mai fac parte primarul comunei, un reprezentant la Institutiei Prefectului, un reprezentant al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara si desigur secretarul primariei. In zona Crasnei s-a stabilit cuantumul despagubirilor pentru urmatoarele categorii de terenuri: extravilan arabil – 7,1 euro pe metru patrat, fanete si pasuni – 6,5 euro pe metru patrat, teren intravilan – 8,2 euro pe metru patrat. Din spusele d-lui primar Pop rezulta ca proprietarii pe ale caror terenuri va trece autostrada sunt foarte multumiti de pretul pe metru patrat, avand in vedere ca in aceasta zona terenurile agricole au preturi mult mai mici decat cele oferite de statul roman prin expropriere.
La Crasna, vin banii pentru exproprieri de terenuri
Articole
Investiție eficientă: prețul aurului a crescut cu aproape 30 la sută în ultimul an
Prețul aurului a crescut în ultimul an cu 28%, arată datele publicate de unul dintre jucătorii importanți de pe piață. Pe lângă valoarea cantitativă a acestui metal, în timp, produsele realizate din aur pot câștiga și o valoare de colecție. „În cinci ani, considerând o creștere de preț de 99%, avem parte de un câștig de 246 de lei, sau de 44% față de costul inițial. Peste zece ani, același lingou va valora 1.168 de lei, însemnând…
Mai mult...Zalău: Copiii Centrului de zi au fost ținta ”operațiunii Christmas child”. O mână de oameni au adus zâmbete pe chipurile și în inimile lor
Luna decembrie a fost luna bucuriei și pentru copiii care frecventează Centrul de zi înființat de Primăria Municipiului Zalău și care funcționează prin Direcția de Asistențǎ Socialǎ. După orele de școală, copiii de aici au beneficiat de o serie de activități specifice sezonului, iar parteneri din Zalău și de peste hotare au pus suflet și tot ce au putut pentru a le dărui copiilor daruri și clipe memorabile. Și-au dat mâna Primăria Municipiului Zalău, vluntari din Finlanda,…
Mai mult...