Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, prezentt de Samsung in luna februarie, este principalul pariu al gigantului asiatic in ceea ce priveste telefoanele din gama high-end.
Ecranul sau mare, impreuna cu camera de inalta rezolutie, un zoom exceptional si optiunile sale de memorie RAM, indubitabil fac din acest telefon un model atractiv. Totusi, pretul sau ridicat, cel mai mare din familia Galaxy S, este un motiv bun pentru evaluarea tuturor avantajelor si dezavantajelor de cumparare.
Cu ecranul sau de 6,9 inchi, o greutate de 222 de grame si o grosime de 8,8 milimetri, ultimul model de telefon Samsung S20 pe care il gasiti si la eMAG isi depaseste cu siguranta multi dintre concurentii de pe piata.
Desi design-ul sau cu sticla curbata, combinata cu marginile de metal fine pentru a fi usor de tinut in mâna, dimensiunile sale ar putea parea incomode pentru anumite persoane, obisnuite cu modele mai compacte si mai usor de transportat in buzunar.
Spre deosebire de predecesorul Galaxy Note 10, care permitea alegerea dintre mai multe culori, Samsung Galaxy S20 Ultra exista doar in versiunile negru si gri.
In ceea ce priveste rezistenta, ambele laturi ale telefonului sunt din sticla Gorilla Glass 6, care rezista bine la lovituri si caderi. Pe ecran vine din fabrica cu o folie adeziva de protectie.
Spre deosebire de restul familiei Galaxy S, cele trei versiuni de S20 – modelul clasic, S20+ si S20 Ultra – nu au conector audio analogic pentru casti. in loc de acest conector, au un port USB tip C care serveste la conectarea castilor AKG incluse in pachet.
La fel ca predecesorii sai, Samsung Galaxy S20 Ultra are loc pentru doua cartele SIM, cu capacitate pentru doua chip-uri in format nanoSIM, simultan, ori un nanoSIM in combinatie cu un card de memorie microSD.
Ecranul Dynamic AMOLED 2X ar putea fi unul dintre principalele puncte forte ale telefonului Samsung Galaxy S20 Ultra, cu o dimensiune ideala pentru a te bucura de video-uri si de jocuri. Totodata, ofera un nivel de contrast si claritate a culorilor imposibil de obtinut la modelele low-cost.
In plus, nivelul sau de luminozitate, care ajunge la 1342 niti, il face foarte potrivit pentru folosirea in conditii de lumina intensa, pe timpul zilei.
Dar diferenta principala fata de predecesorii sai este rata dubla de refresh, de 120 Hz – indisponibila pe rezolutii mai mari de 1080p din motive de economie a bateriei.
Versiunea de baza a lui S20 Ultra vine cu 12 GB de memorie RAM si 128 GB de spatiu de stocare UFS 3.0, care poate fi marit prin intermediul unui card microSD, in timp ce in unele tari se vinde cu 16 GB de RAM si 512 GB spatiu de stocare.
Cu exceptia SUA si Coreea de SUD, unde modelul vine echipat cu un procesor Snapdragon 865, in restul lumii Samsung Galaxy S20 Ultra are un procesor Exynos 990, cu un randament notabil inferior.
Camera, in ciuda senzorului de 108 megapixeli, are un randament destul de scazut si deceptionant, mai ales in conditii de lumina scazuta.
Pe de alta parte, cu cei 40 de megapixeli, camera frontala este ideala pentru selfie-uri, desi procesarea digitala tinde sa faca pielea excesiv de fina.
Zoom-ul digital de 100x, dincolo de marketingul facut telefonului, nu este justificat in termeni de calitate, dat fiind ca peste 30x se pierde prea mult din rezolutia imaginii.
Cu toate acestea, Samsung Galaxy S20 Ultra este poate cel mai bun telefon produs de liderul mondial pâna acum si, pentru multa lume, este mai mult decât telefonul ideal.