Biletele sau abonamentele emise de orice operator de transport, fie rutier, feroviar sau naval, vor fi decontate de catre scoli, potrivit unei rectificari la Ordonanta 15 din 2020, publicata in Monitorul Oficial.
Rectificarea repara "o eroare materiala", potrivit ministrului Educatiei, care a reactionat la criticile elevilor din Consiliul National al Elevilor, dupa ce acestia au semnalat faptul ca in textul initial OUG 15 prevedea decontarea doar a biletelor de transport rutier, discriminand astfel pe cei care circula cu trenul sau pe apa, scrie Edupedu.ro.
Potrivit textului publicat in Monitorul Oficial, sintagma: "emise de operatorii de transport rutier" a fost inlocuita de sintagma "emise de operatorii de transport".
"Elevilor care nu pot fi scolarizati in localitatea de domiciliu li se deconteaza cheltuielile de transport, in limita a 50 km, sau li se asigura decontarea sumei ce reprezinta contravaloarea a 8 calatorii dus-intors pe semestru, daca locuiesc la internat sau in gazda, din bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii, prin unitatile de invatamant la care sunt scolarizati. Decontarea se realizeaza pe baza documentelor justificative, emise de operatorii de transport", se prevede in noul text normativ.
Potrivit unei analize a Bancii Mondiale, aproape 430 de mii de elevi din Romania fac naveta zilnic la scoala.
Naveta elevilor se va deconta indiferent de mijlocul de transport pe care il folosesc
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...