Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Csaba Asztalos, a declarat miercuri, 22 ianuarie 2020, ca ar dori introducerea educatiei sexuale in scoli, argumentand cu numarul extrem de mare de copii nascuti de mame minore.
Declaratia a fost facuta in contextul afirmatiilor rasiste facute de primarul din Targu Mures si a ideii sale ca statul sa decida cine poate face copii.
"As introduce o forma de educatie sexuala in scoala, pentru ca am solicitat de la Institutul National de Statistica niste date si noi in anul 2018 am avut 18.000 de copii nascuti de minore. Ceea ce inseamna aproape 10% din copiii nascuti in Romania in anul 2018. Am avut 674 de mame care au nascut sub 15 ani. Si avem o mama care are sase copii pana la 18 ani".
Declaratiile au fost facute de presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Csaba Asztalos, miercuri seara, 22 ianuarie 2020, la o televiziune publica. Oficialul a prezentat datele in contextul in care institutia pe care o conduce (colegiul director cu 7 voturi) l-a amendat pe primarul din Targu Mures cu 10.000 de lei pentru "discurs incitator la ura".
Asztalos Csaba a mai precizat ca "nu este un element etnic aici, am o problema de educatie. Si daca altii sunt pudici, haide sa nu numim educatie sexuala, sa realizam o educatie in care sa explicam consecintele faptelor omului".
Educatie sexuala in scoli? In 2018, mamele minore au nascut 10% dintre copii
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...