Avortul este un drept al femeilor, de care nimeni nu trebuie sa abuzeze. Conform unor statistici in anul 2019 au fost curmate 42 milioane de vieti, fiind principala cauza a mortii in anul care s-a incheiat, in ciuda eforturile organizatiilor pro-viata, dar si ale liderilor religiosi din întreaga lume care aduc în atentie constant gravitatea si amploarea avortului. Insa, poate ca modul de abordare a acestora nu este suficent de convingator pentru ca sa determine o femeie sa renunte la a face un avort. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), în fiecare an estimeaza ca au loc în jur de 40-50 de milioane de avorturi în întreaga lume, aproximativ 125.000 de avorturi pe zi, iar statistica arata ca numarul de avorturi din întreaga lume este mai mare decât numarul cumulat al persoanelor care si-au pierdut viata din cauza cancerului, SIDA, a accidentelor rutiere si sinucideri. Potrivit statisticilor existente, din 1958 pâna în prezent în România au fost înregistrate aproximativ 23 de milioane de avorturi. Indiferent daca dvs. considerati sau nu o crima aceste avorturi, in ce priveste statistica datele prezentate raman doar niste numere. Ceea ce conteaza este ca avortul este un drept, care in nici un caz nu tine locul la contraceptive, dar batalile ideologice pe acest camp minat de riscuri de sanatate si convingeri habotnice nu trebuie sa puna in pericol sanatatea nici unei femeie indiferent de statutul ei social.
Avortul, principala cauza a mortii si în 2019
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...