Consiliul Judetean Salaj a comunicat, joi 21 noiembrie 2019, ca s-a incheiat etapa studiului de fezabilitate pentru realizarea parcarii din fata Spitalului Judetean de Urgenta Zalau.

rn

Studiu de fezabilitate: 148.750 ron cu TVA

rn

Conform CJS, serviciile de proiectare au fost contractate in prima parte a lunii septembrie 2019. Acestea au constat in realizarea documentatiei tehnice aferenta lucrarilor de amenajare parc si spatiu de agrement in zona Spitalului Judetean de Urgenta Zalau". Documentatia a fost realizat cu o firma de proiectare din Zalau si a costat CJS suma de 148.750 ron cu TVA.

rn

81 de locuri de parcare

rn

Principalii indicatori tehnico – economici vor fi supusi dezbaterii si votului consilierilor judeteni in viitoarea sedinta ordinara a Consiliului judetean. Pe baza acestora se va desfasura urmatoarea etapa a realizarii documentatiei tehnice aferente investitiei (respectiv obtinerea autorizatiei de construire si Proiectul Tehnic).

rn

Suprafata totala a terenului investitiei este de peste 3260 mp, din care peste 1900 mp suprafata destinata parcarii. Sunt prevazute 81 de locuri de parcare amenajate, cu 11 mai mult decât cele estimate si vor include pe langa, cele destinate persoanelor cu dizabilitati si cele pentru mama si copilul, rampa de acces, drum etc. O alta suprafata a terenului destinat investitiei se refera la amenajarile exterioare urbanistice si se intinde pe mai bine de 954 mp. Aceasta cuprinde un spatiu verde si ambiental (echipat cu banci, cosuri de gunoi, pergola din lemn etc.) si de agrement echipat cu echipamente pentru fitness incluzându-le si pe cele destinate persoanelor cu dizabilitati : ex. ansamblu de scara orizontala, spaliere, bare paralele, echipament fitness combinat bicicleta si banca abdomene pentru antrenamente tip cardio, presa pentru picioare, echipamente pentru intarirea tricepsilor, pieptului si muschilor umerilor, adaptate persoanelor cu dizabilitati etc.

rn

Primele 200 minute gratuite

rn

Se vor realiza lucrari de dotare a amplasamentului cu sistem de supraveghere video, dar si devierea si/sau protejarea retelelor subterane si supraterane de utilitati, existente pe amplasament. De asemenea, se are in vedere si reglementarea si monitorizarea accesului in parcare, aceasta fiind destinata pacientilor Spitalului judetean si apartinatorilor acestora, intr-un sistem cu plata, cu primele 200 de minute gratuite (peste 3 ore), o propunere care sa incadreze astfel, intr-o medie, timpul necesar/pacient in raport cu serviciile Spitalului judetean de care acesta are nevoie, dar si fluidizarea parcarii si a unui acces cât mai facil al acesteia.

rn

Anul 2020 inceperea lucrarilor

rn

Calendarul investitiei se refera in continuare la derularea celei de-a doua etape de realizare a documentatiei tehnice – obtinerea autorizatiei de construire si Proiectul Tehnic, pe baza indicatorilor tehnico-economici rezultati in urma realizarii studiului de fezabilitate si amintiti mai sus, care vor fi supusi votului Consiliului judetean in viitoarea sedinta ordinara a acestuia, la inceputul anului 2020 putând demara procedura de achizitie pentru desemnarea constructorului.

rn

7.642.000 lei, Tiberiu Marc "fara nicio indoiala, investitia e obligatorie"

rn

Durata preconizata pentru realizarea investitei este de 12 luni, valoarea acesteia, conform studiului de fezabilitate, depaseste 7.642.000 lei. Banii vor fi asigurati de la bugetul judetului .Cu privire la necesitatea investitiei Tiberiu Marc, presedintele CJS a declarat: “fara nicio indoiala, investitia e obligatorie pentru ceea ce inseamna optimizarea accesului pacientilor si apartinatorilor acestora la o infrastructura de suport atunci când sunt nevoiti sa apeleze la serviciile Spitalului judetean. Sa nu uitam ca, unitatea spitaliceasca a fost construita acum peste 30 de ani, la acea data estimându-se un anumit grad necesar de acoperire cu infrastructura suport, respectiv locuri de parcare. Noi incercam sa ne adaptam cât mai rapid realitatilor si sa avansam cât mai rapid cu putinta cu acest proiect al noii parcari si al spatiului verde si de agrement– atât din punct de vedere tehnic cât si financiar. Daca vom mentine acelasi ritm ca pâna acum, finalul anului viitor ar putea coincide cu finalul investitiei. Pâna atunci, avansam in directia angajamentelor afirmate si ne-ar bucura si propuneri ale viitorilor beneficiari ai investitiei cu privire la reglementarea si monitorizarea accesului in parcare, pornind de la ceea ce noi luam in discutie la acest moment – un sistem cu plata, cu primele 200 de minute gratuite."