Legea care prevede majorarea alocatiei pentru copii cu rata inflatiei, incepand din anul 2020 a fost promulgata miercuri, 13 noiembrie, de catre presedintele Klaus Iohannis.
Aceasta vizeaza completarea art. 3 alin. (1) din Legea nr. 61/1993, in sensul introducerii unei norme privind majorarea valorii alocatiei cu indicele anual de inflatie, pentru a mentine cuantumul acesteia la aceeasi valoare de piata.
"Cuantumul alocatiei de stat pentru copii se majoreaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, incepand cu data de 1 ianuarie 2020", prevede actul normativ.
Proiectul a fost initiat de mai multi parlamentari PNL. Actul normativ a fost respins de Senat, insa Camera Deputatilor l-a adoptat in calitate de for decizional.
In prezent, conform Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, alocatia este de 150 de lei si se acorda copiiilor intre 3 si 18 ani, precum si celor care au trecut de 18 ani, pana termina liceul sau scoala profesionala.
De asemenea, exista si un cuantum mai ridicat, de 300 de lei, care se acorda pentru copiii de pana in doi ani, precum si pentru cei cu handicap, pana la 18 ani, in cazul celor din urma.
In privinta ratei anuale a inflatiei, aceasta este calculata si publicata de catre Institutul National de Statistica.
Lege promulgata. Alocatiile pentru copii se majoreaza de la 1 ianuarie 2020
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...