Inscrierile pentru cea de-a patra runda a programului DiscoverEU au inceput joi, 7 noiembrie 2019, ora 12:00 (CET) si se vor incheia joi, 28 noiembrie 2019, ora 12:00 (CET).
Astfel, pentru a fi eligibil, trebuie sa te fi nascut intre 1 ianuarie 2001 (inclusiv) si 31 decembrie 2001 (inclusiv).
De asemenea, sa ai cetatenia uneia din tarile fac parte din Uniunea Europeana la data luarii deciziei de atribuire si sa completezi corect formularul de inscriere online, indicand numarul cartii de identitate sau al pasaportului.
Apoi va trebui sa raspunzi la un quiz (cu exceptia cazului in care te-ai inscris ca membru al unui grup). Daca esti selectat, poti calatori pe o perioada de cel putin o zi si cel mult 30 de zile, intre 1 aprilie 2020 si 31 octombrie 2020.
Daca suferi de un handicap sau de probleme de sanatate care iti ingreuneaza calatoria, vei primi asistenta si sprijin.
Comisarul pentru educatie, cultura, tineret si sport, Tibor Navracsics: "De peste un an si jumatate, DiscoverUE ofera noi posibilitati tinerilor din Europa de a-si descoperi continentul. Sunt foarte multumit sa constat entuziasmul cu care au raspuns tinerii, care formeaza o adevarata comunitate impreuna cu tovarasii lor de calatorie si cu altii. Invit tinerii din fiecare regiune a Europei sa profite de aceasta sansa de a experimenta libertatea de miscare in Uniune, de a-si dezvolta aptitudini importante, de a descoperi bogatul nostru patrimoniu cultural si de a-si face noi prieteni".
Persoanele interesate de initiativa DiscoverUE pot participa, de asemenea, la o serie de intalniri si evenimente in timpul calatoriei si pot primi un jurnal de calatorie pentru a-si nota experientele. In fiecare an, activitatile DiscoverEU sunt organizate in jurul unei teme specifice legate de prioritatile Uniunii Europene. Tema pentru 2019 este "Sa invatam despre Europa", iar tema pentru 2020 va fi "O Europa verde si durabila".
Ce inseamna DiscoverEU?
DiscoverEU este o initiativa a Uniunii Europene care iti da posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiente inedite. Calatorind in special cu trenul (exista si exceptii pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau in zone indepartate), vei putea admira varietatea nesfarsita a peisajelor si oraselor europene.
Tinerii interesati au la dispozitie doua runde de inscrieri in fiecare an.
Solicitantii selectati vor primi un permis de calatorie. De la lansarea DiscoverEU, in iunie 2018, aproape 50.000 de tineri au primit permise de calatorie. Din Romania, aproape 2.000 de tineri au primit permise de calatorie.
Comisia a lansat initiativa DiscoverEU in iunie 2018, in urma unei propuneri a Parlamentului European pentru o actiune pregatitoare cu un buget initial de 12 milioane de euro; bugetul pentru 2019 este de 16 milioane EUR, iar bugetul estimat pentru 2020 este de 25 milioane de euro. DiscoverEU reuneste mii de tineri, care formeaza o adevarata comunitate in intreaga Europa. Participanti care nu se cunosteau pana atunci au intrat in contact pe platformele de comunicare sociala, au facut schimb de informatii sau au oferit sfaturi privind atractiile locale, au format grupuri pentru a calatori dintr-un oras in altul sau au locuit acasa la alti participanti.
Tinerii de 18 ani, pot calatori gratuit prin Europa, cu trenul. Inscrierile se pot face pana pe 28 noiembrie
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...