Federatia Asociatiilor Studentilor Farmacisti din Romania a inceput luni, 4 noiembrie, o campanie privind consumul irational de antibiotice.
Actiunea se desfasoart saptamana aceasta, in perioada 4-10 noiembrie 2019, atat in mediul online, cat si in centrele universitare in care activeaza asociatiile membre ale Federatiei.
Romania ocupa locul al doilea in topul tarilor din Europa care utilizeaza irational antibiotice – atrag atentia studentii.
In acest context, campania va cere populatiei sa raspunda la intrebari precum: ce sunt antibioticele, cand si cum se utilizeaza sau cine le recomanda. Evenimentul se adreseaza atat publicului larg cat si personalului specializat din domeniul sanatatii.
Saptamana "Antibioticum" va fi marcata in mediul online prin publicarea materialelor informative referitoare la antibiotice si la istoria fenomenului de rezistenta bacteriana la antibiotice pe pagina de Facebook a Federatiei, dar si prin diseminarea unui chestionar menit sa sustina alcatuirea unei statistici privind situatia actuala a utilizarii de antibiotice in Romania.
FASFR precizeaza ca materialele sunt destinate atat publicului larg, cat si personalului specializat din domeniul sanatatii.
Totodata, activitatile desfasurate in centrele membre vizeaza amplasarea standurilor informative in zone intens circulate si abordarea publicului larg, antrenarea acestuia in discutii privind utilizarea antibioticelor doar in situatiile cand au efect terapeutic si sunt prescrise de medic, respectarea riguroasa a indicatiilor primite si diminuarea rezistentei la antibiotice.
Nu luati antibiotice la intamplare. Decat la indicatia medicului
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...