Depozitul ecologic judetean si cele trei statii de transfer a deseurilor vor costa, potrivit estimarilor Consiliului Judetean, aproximativ 25 de milioane de euro, suma ce urmeaza sa fie atrasa prin POS Mediu.
Aproximativ 25 de milioane de euro. La atat se vor ridica, potrivit estimarilor Consiliului Judetean, investitiile prin care va fi realizat sistemul de management integrat al deseurilor din Salaj. Investitiile vizeaza, in principal, amenajarea unui depozit ecologic judetean, pentru care a fost propusa ca locatie zona “Intre paduri” din comuna Dobrin, dar si construirea a trei statii de transfer – in Crasna, Sanmihaiu Almasului si Surduc – unde vor fi depozitate temporar deseurile provenite din comunele arondate, inainte de transportul spre depozitul judetean.
Suma necesara acestor investitii urmeaza sa fie asigurata din Fondul de Coeziune in cadrul Programului Operational Sectorial Mediu, in baza unei aplicatii de finantare pe care Consiliul Judetean o va elabora in perioada urmatoare, dupa finalizarea documentelor tehnice prega-titoare. De altfel, pentru data de 28 decembrie este programata deja dezbaterea publica a formei finale a Planului judetean de gestionare a deseurilor in judetul Salaj si a Raportului de mediu elaborat pentru acesta.
Implementarea acestui plan de gestionare a deseurilor nu reprezinta un moft al autoritatilor salajene ci o obligatie asumata de Romania in negocierile de aderare la Uniunea Europeana. Primul pas in realizarea acestui obiectiv a fost cel vizand inchiderea tuturor depozitelor de deseuri din mediul rural, obiectiv realizat pana la 16 iunie.
Bani in avans pentru 11 comune
Doua asociatii de comune din judet au luat-o putin inaintea planului judetean, castigand prin proiecte fonduri pentru gestionarea deseurilor. Este vorba despre microregiunile Valea Crasnei, respectiv Valea Barcaului, ce inglobeaza 11 comune.
Curatenia judetului costa 25 de milioane de euro
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...