La nivel national, mai bine de trei sferturi dintre manualele scolare pentru clasele I-VII sunt asigurate prin contractele existente, potrivit unei informari transmise, miercuri, 24 iulie 2019, de Ministerul Educatiei Nationale (MEN).
Potrivit MEN, 15.734.904 manuale scolare sunt necesare pentru clasele I-VII in anul scolar 2019 – 2020. Dintre acestea, 75,86% sunt asigurate prin contractele existente. Acestea au ajuns in scoli sau in depozitele inspectoratelor scolare.
Pentru 228.588 de manuale, adica 1,45%, au fost semnate acordurile cadru si vor ajunge in scoli pana la inceputul anului scolar. In cazul a 21,66% se asteapta o decizie a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, iar pentru alte 161.268 de manuale, adica 1,02%, nu au fost depuse oferte in perioada 2013-2019, dar nu au existat niciodata aceste manuale in sistemul de invatamant. Aceste manuale au fost incredintate Editurii Didactice si Pedagogice pentru elaborare. Pentru clasele VIII-XII, manualele sunt asigurate in proportie de 100%. Acestea au fost elaborate in baza programelor scolare vechi, urmand in anii scolari urmatori sa fie inlocuite gradual, pe masura implementarii noului curriculum.
Aproape 80 la suta dintre manualele scolare pentru clasele I-VII sunt deja in scoli. Pentru restul claselor, manualele sunt garantate in proportie de 100%
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...