Mamele care se afla in concediu de crestere a copilului vor putea ingriji, pe langa propriul copil, un alt copil, avand astfel posibilitatea de a-si rotunji veniturile, potrivit unui proiect legislativ ce se afla in dezbaterea senatorilor.
Aceasta propunere pentru modificarea si completarea legii nr.167 din 2014 privind efectuare profesiei de bona, cu modificarile si completarile ulterioare a fost pusa recent in dezbatere la Senat si are nevoie, pentru a se aplica, de adoptarea Parlamentului si de semnatura sefului statului, scrie avocatnet.ro.
Mamele care vor lucra ca bone vor primi lunar de la stat, pentru un copil luat in ingrijire, o suma de bani egala cu valoarea salariului minim pe economie.
Parintii copiilor angrijiti de mamele aflate in concediu de crestere a copilului (CCC) vor trebui sa demonstreze serviciilor sociale ca sunt angajati si nu se pot ocupa de propriul copil, printr-un document eliberat de angajator.
Proiectul nu ia in calcul insa si limita veniturilor pe care le poate obtine o persoana aflata in CCC simultan cu indemnizatia aferenta. Recent aceasta limita a fost majorata si a ajuns la 6.250 de lei pe an. Asadar, daca e sa respecte actualele reguli, mamele ce vor dori sa lucreze ca bone vor trebui sa o faca fie doar pana ating acest prag anual, fie sa renunte la indemnizatia de crestere.
Venituri in plus pentru acele mame care vor lucra ca bone in timp ce isi ingrijesc proprii copii
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...