Planul de scolarizare aprobat pe baza cifrei de scolarizare pentru anul 2019 – 2020 a bagat Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj in sedinta. 

rn

Inspectoratul Scolar Judetean Salaj a trimis in decembrie la minister un proiect al planului de scolarizare cu ceea ce scolile au solicitat Inspectoratului, tinand cont de faptul ca in judet, fata de elevii care erau in SIR (Sistemul Informatic Integrat al Învatamantului din România), cand s-a trimis proiectul planului de scolarizare cu numarul de elevi raportati la 28 de elevi pe clasa, la absolventii de clasa a 8-a a scazut cu patru clase.
Ministerul a trimis un desfasurator pe tot judetul cu 21 de anexe, iar marti, 29 mai, Consiliul de Administratie a intrat in sedinta pentru a face o analiza a ceea ce s-a cerut si a ceea ce s-a abrobat pentru a fi pus ulterior in aplicare, fiind vorba de un ordin al minstrului educatiei Ecaterina Adronescu.
Inspectoratul se grabeste sa analizeze planul de scolarizare, pentru ca este legat de termenul de 31 mai, pentru a trimite brosura la tipografie cu locurile pentru clasa a 9-a.
"Ministerul, cand aproba pe legea Educatiei numarul de clase pentru copii – spune doamna inspectoare Maria Pop – se uita in aplicatia informatica SIR a Ministerului si compara ceea ce am cerut noi. Am cerut mai mult, pentru ca mai putin nu putem sa cerem. De obicei, cam toata lumea, toate judetele, cer mai mult. Daca ai 2.000 de copiii la clasa a 8-a, am impartit la 28, cum spune legea Educatiei, pe o clasa. Nu poti sa ai mai multe clase decat iti da la impartire rezultatul."

rn

"Noi am cerut clasele care s-au adunat din judet, iar noi am prezentat situatia cu clasele si in comisia de dilalog social a Prefecturii si in colegiul prefectural in faza de proiect", ne-a mai spus inspectoarea generala Maria Pop.

rn

In acest an, ministrul Educatiei, Ecaterina Adronescu, incerca reglarea cifrelor de scolarizare, astfel încât cei care iau note sub 5 sa nu mai mearga la licee, ci sa se indrepte catre spre scoli profesionale.