Primarul municipiului Zalau, Ionel Ciunt, alaturi de reprezentanti ai Biroului Rutier din cadrul Politiei Municipiului Zalau, Politiei Locale Zalau si specialisti din cadrul institutiei s-au întâlnit miercuri, 20 martie, cu reprezentanti ai firmei SWARCO, societate care a realizat proiectul semaforizarii "inteligente" din Zalau, implementat in anul 2013, numit "Sistemul de management al traficului în municipiul Zalau".

rn

Demersurile pentru aceasta întâlnire s-au facut în ideea de a gasi o solutie privind fluidizarea traficului rutier în oras si s-a convenit semnarea unui protocol privind efectuarea unor masuratori ale valorilor traficului rutier existent în Zalau, în diferite perioade ale zilei, dupa care va fi întocmit un raport cu propuneri pentru fluidizarea traficului.
Conducerea Primariei Zalau spunea in august 2018, ca nu prea sunt solutii pentru a modifica "pacatosul" sistem de semaforizare, pus in functiune cu multi bani europeni acum cinci ani, pe vremea cand primar era Radu Capalnasiu, si care de atunci ne toaca nervii in intersectii.
Ionel Ciunt a promis cetatenilor in campania electorala din 2016, cand a intrat in cursa pentru Primaria Zalau, ca odata ce ajunge pe fotoliul de primar va schimba situatia si va face modificari.
S-au implinit in primavara lui 2018 cinci ani de cand a fost implementat sistemul de semaforizare numit "inteligent", cu care zalauanii au fost batjocoriti prin plantarea acestora in 11 intersectii principale din Zalau si pe te mai miri unde pe unde nu era nevoie.
Administratia condusa de Radu Capilnasiu considera acum cinci ani ca "modernizarea" va avea un impact pozitiv. Printre obiectivele proiectului se numara si reducerea timpilor de stationare la intersectie. Numai ca intentiile bune, sa le zicem noi, s-au dovedit paguboase pentru zalauani. A iesit exact pe dos.
Proiectul intitulat "Sistemul de management al traficului din municipiul Zalau" a fost finantat cu bani europeni. S-au cheltuit in total 15,4 milioane de lei, din care 10 milioane de lei fonduri europene nerambursabile, 5,1 milioane de lei de la bugetul central, iar circa 250.000 de lei aportul din bugetul local. Pentru ca a fost mplementat pe bani europeni, a trebuit pastrat in forma proiectata timp de cinci ani, care s-au implinit la inceputul anului trecut.

rn