Vicepresedinte al PNL Salaj, consilierul judetean Paul Maghiu expune intentiile liveralilor in noua sesiune parlamentara si prezinta argumentele pentru motiunea de cenzura impotriva guvernului si pentru seria de motiuni simple pe care le anunta de pe acum, odata ce majoritatea parlamentara a coalitiei PSD – ALDE s-a subtiat prin valul de plecari din randurile deputatilor PSD la partidul lui Victor Ponta, Pro Romania.

rn

"Fiecare zi cu Liviu Dragnea la conducerea de facto a celui mai nociv si incompetent Guvern al Romaniei din ultimele decenii reprezinta o insulta pentru orice roman de bun simt. Cu siguranta ca si in aceasta sesiune parlamentara, PNL, in calitate de lider al opozitiei, va depune o motiune de cenzura impotriva acestui Cabinet care ne face de rusine in Europa.
Pe langa motiunea de cenzura, a carei data si continut vor fi stabilite la momentul potrivit, PNL va initia o serie de motiuni simple impotriva ministrilor din tragi-comicul Guvern Dancila.
Alaturi de partenerii din opozitie, dar si de membrii de buna credinta ai partidelor din arcul guvernamental sau pro-guvernamental – ALDE, UDMR, Grupul Minoritatilor si, de ce nu, chiar si din PSD – ne dorim sa eliminam cea mai nefasta formula guvernamentala de la primul Consiliu de ministrii impus de bolsevici si pana astazi.
Recentele plecari din PSD demonstreaza ca pana si indivizi obisnuiti cu obedienta de sorginte FSN-ista nu mai pot suporta abuzurile lui Livu Dragnea. incet, dar sigur, se apropie momentul decontului pentru Dragnea, Valcov, Dancila & Co.
in aceasta sesiune parlamentara, senatorii liberalii vor cere urgentarea votului privind solicitarea DNA de urmarire penala a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si vor depune o motiune simpla impotriva ministrul Eugen Teodorovici.
La Camera Deputatilor vor continua demersurile pentru revocarea lui Liviu Dragnea din functia de Presedinte. Acesta a refuzat de doua ori convocarea sesiunilor extraordinare, solicitate de 1/3 dintre deputati in luna august 2018 si ianuarie 2019. A incalcat principiul constitutional al separatiei puterilor in stat, al independentei justitiei si a folosit functia in interes propriu. A facut declaratii fara mandat, in numele Camerei Deputatilor, impotriva SUA, UE si NATO. A blocat abuziv initiativele parlamentare ale partidelor din Opozitie. Este condamnat definitiv in dosarul fraudarii referendumului si cercetat in alt dosar – nu are calitate nici morala, nici profesionala sa ocupe aceasta functie", expune Paul Maghiu.

rn

PSD – ALDE nu mai au majoritate 
in Camera Deputatilor, dar inca 
sta bine per ansamblu in Parlament

rn

Demisiile in lant din randurile deputatilor PSD au adus coalitia PSD – ALDE in situatia ca in Camera Deputatilor sa aiba in prezent 161 de alesi – 142 PSD si 19 ALDE. Pentru cvorum si pentru legi organice au nevoie de 165 de deputati. Nu e chiar grav pentru coalitia de guvernare, atata timp cat cei 21 de UDMR-isti le sunt alaturi.
La Senat, PSD-ALDE intruneste majoritatea, cele doua grupuri avand impreuna 81 de senatori – PSD are 69, iar ALDE are 12. Pentru a asigura majoritatea este nevoie de 69 de senatori.
Numarul total de parlamentari (Camera Deputatilor si Senat) este in prezent de 465, din care coalitia PSD – ALDE are acum 242, cu noua mai mult decat majoritatea de 233 pentru a putea respinge o motiune de cenzura.

rn

Prioritatile PNL in noua sesiune parlamentara

rn

PNL Salaj spune ca, asa cum au anuntat liderii PNL de la Camera Deputatilor si Senat, Raluca Turcan si Florin Citu, in aceasta sesiune parlamentara liberalii vor avea o serie de prioritati, pe care le vor supune de dezbaterii publice:
– PACHETUL LEGISLATIV PENTRU EDUCATIE care va cuprinde:
– Modificarea si completarea Legii Educatiei Nationale in vederea reintroducerii examenului de admitere la liceu si facultate;
– Dublarea numarului de consilieri scolari;
– intarirea invatamantului profesional-dual. Dublarea numarului de burse, actualizarea cuantumului acestora si oferirea unor deduceri fiscale reale pentru companiile care vor sa investeasca in programe de formare profesionala;
– Cabinete medicale scolare functionale. in cel mult 3 ani, in toate scolile din Romania vor trebui sa functioneze cabinete medicale scolare cu activitate permanenta si cu aparatura si materiale sanitare moderne.
– PACHETUL LEGISLATIV PENTRU SANATATE implica:
– Management de tip corporatist in spitalele romanesti;
– Masuri drastice pentru combaterea traficului, comercializarii si consumului de produse etnobotanice;
– PACHETUL LEGISLATIV PENTRU MEDIUL ECONOMIC care implica:
– Posibilitatea angajatorilor privati de a stimula salariatii;
– Stimularea conformarii fiscale voluntare – agentii economici care-si platesc taxele inaintea expirarii termenului legal vor putea primi un stimulent fiscal sub forma de recuperare a unui cuantum intre 30-50% din impozitul pe profit datorat statului in anul respectiv;
– Modificarea mai multor prevederi din legislatia privind regimul strainilor in Romania, astfel incat angajatorii care vor sa apeleze la forta de munca din spatiul extracomunitar sa nu mai intampine atatea dificultati;
– Scutirea impozitarii profitului reinvestit pentru mijloacele de transport noi;
– Eliminarea urgenta a Split TVA, a accizelor suplimentare asupra carburantilor, abrogarea Ordonantei Lacomiei;
– Decuplarea stabilirii anuale a salariului minim brut garantat in plata pe economie de o decizie discretionara a Guvernului;
– Deschiderea Oficiului UNIC – niciun agent economic din Romania sa nu fie pus in situatia de a prezenta documente, avize, extrase, caziere si altfel de documente, pe care autoritatile le detin deja.
– PACHETUL LEGISLATIV PENTRU ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA care implica:
– 100% din impozitul pe venit, inclusiv cel din pensii, sa ramana integral la nivelul autoritatilor publice locale;
– 80% din fiecare redeventa miniera sa se transfere catre bugetul autoritatii locale pe al carui teritoriu administrativ se desfasoara exploatarea;
– Simplificarea procedurii de emitere a avizelor necesare autorizatiei de constructie de catre serviciile deconcentrate ale autoritatilor centrale.
– PACHETUL LEGISLATIV PENTRU JUSTITIE, care va cuprinde:
– abrogarea legii privind recursul compensatoriu si stoparea de urgenta a infractiunilor savarsite de eliberatii lui Tudorel Toader care pun in pericol zi de zi siguranta si integritatea fizica a romanilor.

rn