Consiliul Judetean Salaj a facut publice salariile de baza incasate de fiecare functionar si de personalul contractual pe luna septembrie.
rn
Ca bugetarii castiga mult peste media din judet stie deja toata lumea. De cand PSD a acaparat puterea, a adoptat modificari legislative care au crescut artificial salariile bugetarilor. Clasa privilegiata sunt functionarii din administratia publica locala, ale caror venituri au ajuns la sume colosale, de neimaginat nici pentru cei care fac performanta in mediul privat si care asigura viabilitatea economiei. Iar aceste majorari salariale de care beneficiaza functionarimea nu au nici un corespondent in eficienta si profesionalismul angajatilor din administratia publica.
Cel mai mare salariu din Consiliul Judetean Salaj il incaseaza presedintele Tiberiu Marc (n.r. – presedintele PSD Salaj, care se afla la sefia Consiliului Judetean din 2004).
Tiberiu Marc castiga 21.375 lei, plus o majorare de 25 la suta pentru implementarea proiectelor cu fonduri de la Uniunea Europeana. Rezulta ca Tiberiu Marc incaseaza lunar de la Consiliul Judetean Salaj un salariu de 26.718 lei (267de milioane de lei vechi).
rn
Vicepresedintii Consiliului Judetean "ii sufla in ceafa"
lui Tiberiu Marc, cu salarii de 23.750 de lei pe luna
rn
Vicepresedintii Consiliului Judetean Salaj, Sergiu Panie – PSD (n.r. secretar general al PSD Salaj) si Robert Szilagyi – UDMR (n.r. presedinte executiv al UDMR Salaj) incaseaza lunar un salariu de 19.000 de lei, plus sporul de 25 la suta pentru implementarea proiectelor cu fonduri de la UE, ceea ce inseamna ca duc acasa lunar un salariu de 23.750 de lei (237 de milioane de lei vechi).
rn
Toate salariile sunt "supraponderale" in administratia judetului
rn
Administratorul public, Pop Emeric – UDMR, castiga 18.240 lei, plus 1.450 lei vouchere de vacanta.
Secretarul judetului castiga 13.594 lei, plus 950 lei pentru ca este doctor in economie, plus 1.450 de lei vouchere de vacanta.
Arhitectul sef castiga 10.754 de lei, plus 1.450 de lei vouchere de vacanta.
Un director executiv de la Consiliul Judetean castiga 10.406 lei, plus 1.041 lei, plus 1.450 lei vouchere de vacanta. Un sef serviciu are 9.019 de lei, plus vouchere de vacanta. Iar un sef de birou are salariu de 8.673 lei, plus vocuhere de vacanta.
La Consiliul Judetean, un sofer are salariul de 3.346 de lei, plus vouchere de vancata. O femeie de serviciu castiga si ea un salariu de 3.000 de lei, plus 1.450 de lei vouchere de vacanta.
Angajatii de la cabinetul presedintelui Tiberiu Marc castiga intre 3.500 si 4.730 de lei, plus 1.450 de lei vouchere de vacanta.
rn
Armata de functionari care duc un trai indestulat
rn
La Consiliul Judetean Salaj lucreaza 160 de angajati, din care 12 sefi.
Angajatii din administratia publica lureaza 8 ore pe zi, iar vineri au program redus, pana la ora 13.00. Multi beneficiaza de norma de hrana, bonusuri pentru sarbatori, bonusuri pentru copii, tot felul de sporuri care le rotunjesc bine salariile.
La Primaria Zalau lucreaza 284 de angajati, din care 33 sunt sefi, iar "varfurile" trec bine de un salariu de 10.000 de lei, dar sunt destule salarii intre 10.000 si 6.000 de lei pentru directorii executivi, sefii de serviciu, sefii de birou.
Un politist local debutant are pana la 4.830 de lei, paznicii ajung la 2.706 lei, iar soferii primariei au si peste 3.000 de lei.
rn
Muncitorii din privat trag pe branci sa sara de minimul pe economie
rn
Cei mai mari angajatori din mediul privat, Michellin si Tenaris Silcotub, sunt firmele care sustin economia Salajului.
La Silcotub, majoritatea muncitorilor castiga putin peste salariul minim pe economie. Se lucreaza pe trei schimburi si inclusiv in weekend. Pentru completarea veniturilor angajatii beneficiaza de sporuri de noapte, conditii vatamatoare, bonuri de masa.
Si la Michellin Zalau, angajatii sunt la distanta astronomica de salariile functionarilor din administratia locala. Muncitorii de la Michelin au protestat anul acesta fata de nivelul de salarizare din fabrica. Muncesc pe trei schimburi, muncesc in weekend-uri, iar salariile nu trec cu mult peste minimul pe economie pentru majoritatea angajatilor.