Potrivit unui comunicat transmis de Primaria Zalau, in baza Legii 248/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, privind stimularea participarii în învatamântul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate a caror venit pe membru de familie este de pâna la 284 lei, pot beneficia de stimulent educational, sub forma de tichete sociale pentru gradinita, doar daca sunt înscrisi într-o unitate de învatamânt prescolar.Distribuirea lunara a stimulentului educational, sub forma de tichete sociale pentru gradinita se face în urma analizei de catre inspectorii Directiei de Asistenta Sociala Zalau, a situatiilor centralizatoare transmise de catre unitatile de învatamânt prescolar, privind frecventa copiiilor beneficiari de stimulentul educational la cursuri si în baza verificarilor lunare a prezentei, realizate de catre conducatorul unitatii de învatamânt prescolar si asistentul social.Începând cu luna septembrie 2018, pentru anul scolar 2018 – 2019, dosarele pentru solicitarea stimulentului educational sub forma de tichete sociale pentru gradinita se pot depune la Directia de Asistenta Sociala Zalau, Piata Iuliu Maniu nr. 4-6, între orele 8:00 – 16:00, la camera E18 – ”Alocatii, indemnizatii pentru copii si interventii în situatii de risc”. Pâna la aceasta data au fost depuse doar trei dosare.
Parintii nevoiasi pot cere de la Primaria Zalau tichete sociale pentru gradinita
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...