La Colegiul National „Silvania” Zalau va avea loc, în 11 iulie, concursul national pentru ocuparea posturilor didactice din învatamântul preuniversitar – sesiunea 2018.
rn
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (IsJ) Salaj, repartizarea candidatilor pe sali a fost afisata, ieri, 9 iulie, la sediul centrului de concurs, Colegiul National „Silvania” Zalau.
rn
Conform prevederilor OMEN nr. 5485/2017, modificat prin OMEN nr. 3017/2018 art. 64, alin (1), „Lucrarea scrisa se desfasoara la data prevazuta de calendar, începând cu orele 10.00. Candidatii vor fi prezenti în sala de concurs, cel mai devreme la orele 8.00 si cel mai târziu la orele 9.00.
rn
Candidatii care nu sunt prezenti în sala înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot sustine proba scrisa.
rn
Dupa primirea subiectelor de concurs de catre candidati, durata de redactare a lucrarilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depasit cu 1-2 ore numai de catre candidatii cu deficiente grave.
rn
Pentru redactarea lucrarilor se foloseste cerneala sau pix de culoare albastra; desenele/graficele se pot executa si cu creionul negru. Candidatii pot avea dictionare pentru disciplinele latina sau greaca veche si planurile de conturi pentru disciplina „economic, administrativ, posta”.
rn
Legitimarea candidatilor se face pe baza buletinului/cartii/adeverintei de identitate sau a pasaportului. În mod exceptional, identitatea candidatilor se poate realiza si pe baza permisului de conducere sau a cartii de alegator.
rn
Demn de mentionat faptul ca în judetul Salaj peste 400 de candidati s-au înscris la concursul de titularizare din acest an, potrivit datelor postare pe site-ul Inspectoratului scolar Judetean Salaj.
Rezultatele vor fi afisate pe 17 iulie, iar notele finale, în urma contestatiilor, vor fi comunicate pe 24 iulie.
Conform metodologie de examen, pentru a fi angajati pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 atât la proba scrisa, cât si la proba practica/inspectia speciala la clasa în profilul postului. Pentru a fi angajati pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 atât la proba scrisa, cât si la proba practica/inspectia speciala în profilul postului.
Un candidat a avut dreptul de a se înscrie la concurs în unul sau mai multe judete, iar repartizarea pe posturi se va face prin sedinta publica, în ordinea notelor obtinute la examen, se mai arata în metodologia aprobata de MEN.
Concursul consta în proba practica si/ sau inspectie speciala la clasa si proba scrisa. Candidatii care solicita ocuparea, prin concurs, de posturi didactice/ catedre vacante/ rezervate în unitati de învatamânt având clase speciale de limbi straine cu program intensiv si/sau bilingv, clase cu profil sportiv sau artistic (corepetitie, muzica, arta actorului, coregrafie, arte plastice, arte decorative, arte ambientale, arhitectura si design), clase/grupe de hipoacuzici si surzi, clase/grupe cu deficienti de vedere, precum si ocuparea de catedre vacante/rezervate de informatica, de tehnologia informatiei si a comunicatiilor, de instruire practica sau de activitati de pre-profesionalizare, posturi didactice/catedre vacante/rezervate din cluburi scolare sportive sau din palatele si cluburile copiilor, sustin o proba practica în profilul postului didactic/catedrei solicitat(e).
Proba scrisa se sustine pe baza subiectelor elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, în concordanta cu programele pentru concurs, în specialitatea postului didactic, aprobate prin ordin al ministrului educatiei. Proba scrisa se evalueaza prin note de la 1 la 10.
Nota obtinuta la proba scrisa are o pondere de 75% în media de repartizare.
rn
Anul trecut, mai putin de jumatate dintre dascalii salajeni care au participat la concursul de titularizare au reusit sa obtina cel putin nota 7 la proba scrisa. Doar doua cadre didactice au fost notate cu 10. Este vorba despre Roxana Gabriela Bolog si Miklos Csilla.