PNL Salaj si PSD Salaj au viziuni total opuse despre demersul magistratilor

rn

Liviu Dragnea merita o pedeapsa mai mare, considera procurorii, care au facut apel la decizia instantei supreme din dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.
Dragnea a fost condamnat saptamana trecuta la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, dar procurorii cer marirea pedepsei. Procurorii DNA au contestat decizia instantei prin care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, dar a fost achitat pentru instigare la fals. Ei cer condamnare pentru ambele infractiuni si marirea pedepsei.
Dragnea a fost condamnat în procesul angajarilor fictive de la Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu, dar decizia Înaltei Curti de Casatie si Justitie nu e definitiva.
Magistratii l-au gasit vinovat ca, pe când era presedintele Consiliului Judetean Teleorman, le-ar fi pus pe sefele de la DGASPC sa plateasca, vreme de 6 ani si jumatate, salariile a doua tinere care munceau de fapt pentru PSD Teleorman.
Presedintele PNL Salaj, deputatul Lucian Bode, ne-a declarat ieri ca ererea procurorilor constituie "pasi firesti ai actului de justitie" si atrage atentia ca modificarile la codurile penale sunt cu dedicatie pentru a-l scapa pe Dragnea.
"Modificarile aduse acestor legi si Codurilor Penale de catre majoritatea PSD-ALDE trebuie sa ne îngrijoreze pe toti, mai ales ca aceste modificari au fost facute în mare parte cu dedicatie pentru Liviu Dragnea, ele afectând inclusiv buna functionare a institutiilor judiciare", spune Bode.
Presedintele executiv al PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, vede total diferit actiunea procurorilor.
"Demersurile pe care DNA le face in dosarul domnului Liviu Dragnea nu fac altceva decat sa imi intareasca convingerea ca o parte a justitiei face jocuri politice si se implica in activitatea politica. Procurorul sau procurorii de caz au solicitat condamnarea si instanta ICCJ formata din trei judecatori a stabilit ceea ce se stie si nu ma intreb ca cetatean al Romaniei de ce sentinta pronuntata il nemultumeste pe respectivul sau respectivii procurori", spune Iuliu Nosa.