Un gps bun te poate ajuta sa ajungi din punctul A in punctul B fara sa intampini probleme atunci cand pleci intr-o vacanta, sau doat ce te-ai mutat in Bucuresti. Traficul din Bucuresti este infernal, indiferent de vreme, iar darca mai esti si nou, care habar nu are pe unde sa o ia, un gps este la cea mai indemna solutie. In plus cu un astfel de aparat poti sa inveti mai repede strazile si totodata scurtaturile.
rn
Este mult mai comod si practic sa ai un gps bun, decat un telefon, pentru ca il pui, setezi ruta si gata. In schimb telefonul mai suna, primeste mesaje si nu este intotdeauna metoda cea mai buna, atunci cand te afli intr-o metropola. Ce faci mai ales daca trebuie sa vorbesti la telefon tot drumul pana ajungi la destinatie, iar tu nu stii deloc cum sa ajungi si nu ai gps? Asta inseamna ratacire, timp pierdut, injuraturi de la ceilalti soferi ca ai incurcat banda si traficul.
Un gps bun si ieftin costa in jur de 250ron, este ceea ce va trebuie intr-o metropola. Acesta poate fi utilizat si atunci cand plecati cu masina in Europa sau il puteti lua cu voi ca sa va indrume.
rn
Gps versus smartphone
rn
Unul din avantajele gps-urilor este ca sunt usor de folosit. Chiar si dispozitivele mai complicate sunt stapanite mai repede. Cele mai noi gps-uri utilizeaza software de interfata simpla si touchscreen pentru a face ca experinta sa fie cat mai usoara.
Smartphonul este un obiect fara de care nu ne putem lipsi, iar el ar putea castiga avantajul de utilizare usoara. Telefoanele inteligente sunt foarte delicate, daca in scapam pe jos se sparge, in schimb gps-urile sunt mai robuste, au carcase de protectie.
Ecranul este mare si nu trebuie sa apropiati cu degetul de fiecare data. Rezista pana la 4h, deci nu este nevoie sa il incarcati in fiecare zi, bine asta depinde si cat timp il folosisiti.
Bateria la telefon tine mai putin si in plus trebuie sa fii atent cand conduci, nu poti cu doar o mana sa conduci, pentru ca din cauza asta se produc accidente. Harta trebuie incarcata mereu, iar uneori cand semnalul este slab se pierde, iar daca nu erati atenti cum se numea strada, cand veti seta din nou ruta, va da eroare.
Atunci cand plecati in afara aplicatiile de mobil consuma si foarte mult internet, trebuie sa iti pui multi GB ca sa poti sa ajungi cu bine pana la destinatie, astfel risti sa ramai blocat, in schimb cu gps-ul setezi ruta de cand ai plecat si nu mai ai nicio treaba, iti vezi linistit de drum.
Nu exista diferente mari de precizie intre telefoanele smartphone si gps-ul. Unele dispozitive profesionale ofera o precizie mai buna, au harti mai detaliate.
Acestea fiind spuse, speram ca v-am lamurit in privinta sistemelor de navigatie, iar atunci cand trebuie sa alegeti obiectul care sa va indice drumul, gps-ul sa fie prima alegere. Va asteptam cu mai multe recomandari.
rn