Plenul Senatului a adoptat, ieri, cu 44 de voturi „pentru” si 29 „impotriva”, o propunere legislativa privind modificarea Legii nr. 152/1998, prin care se prevede posibilitatea vanzarii locuintelor construite prin Agentia Nationala de Locuinte la pret de inventar. Potrivit Mediafax, propunerea legisla-tiva are scopul de a facilita achizitionarea de locuinte construite prin ANL, prin vanzarea acestora la pret de inventar, actualizat cu rata inflatiei.
In plus, se propune ca banii rezultati din vanzari sa fie folositi exclusiv pentru constructia unor noi imobile in localitatile in care s-a realizat transferul dreptului de proprietate.
De aceasta prevedere ar putea beneficia locatarii blocului ANL O3, de pe strada Olarilor din Zalau. Valoarea de inventar a unui apartament in acest imobil este de aproape 67.000 de lei, dar in urma evaluarii expertilor angajati de municipalitate preturile au ajuns la o valoare de aproape 882 de milioane de lei vechi (cel mai scump apartament) iar cel mai ieftin la aproximativ 824 de milioane.
Calcularea pretului final al apartamentelor a pornit de la valoarea de inventar a unui apartament si au mai fost luate in considerare si zona in care se afla blocul, etajul la care este situat fiecare apartament, precum si valoarea terenului si comisionul platit de catre administratia publica inspre evaluator.
Apartamente ANL la pret de inventar
Articole
Femeie atacată pe stradă. Autorul, un minor de 14 ani
Un tânăr de 14 ani din Zalău a încercat să tâlhărească o femeie, prin folosirea forței, pe o stradă din municipiu. Incidentul a avut loc joi, 19 decembrie, la ora 17.50. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie de 52 de ani, din municipiul Zalău, cu privire la faptul că un tânăr necunoscut s-ar fi apropiat de aceasta și, prin folosirea forței, ar fi încercat să îi sustragă…
Mai mult...Surse: Îngheață pensiile și salariile bugetarilor, la începutul lui 2025 / Se taie voucherele de vacanță?
Personalul bugetar va avea salariile înghețate în 2025, la nivelul celor din 2024, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pregătit de Guvern, obținut de Economedia.ro și analizat de graiulsalajului.ro. Sporurile sau contractele de plată cu ora sunt și acestea înghețate pentru anul viitor, conform documentului citat. De asemenea, voucherele de vacanță vor fi și ele sistate. „Cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de functie/indemnizatiilor de încadrare lunară precum și cuantumul indemnizatiile lunare pentru functiile de demnitate…
Mai mult...