Turneul final al Campionatului Naţional de Volei rezervat juniorilor mari s-a încheiat duminică, la Baia Mare.

La startul turneului final au fost prezente şase echipe: CSS 2 CNE Baia Mare, LPS Piatra Neamţ, CTF Mihai 1 Bucureşti, CSS Lapi Dej, CSS Tulcea şi LPS Bihorul Oradea.

Competiţia finală s-a disputat pe durata a cinci zile, începând de miercuri, 31 mai şi până duminică, 4 iunie.

Cele şase echipe calificate la turneul final au jucat după sistemul fiecare cu fiecare, iar la finalul întrecerii titlul naţional a fost adjudecat, la fel ca şi anul trecut, de CSS nr.2 CNE Baia Mare, grupare în lotul căreia se află şi trei zălăuani care s-au lansat în volei de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău.

Tudor Magdaş, Paul Abrudan şi Versenyi Levente au început voleiul la CSS Zalău, dar rând pe rând cei trei sportivi au fost ademeniţi de clubul maramureşean şi s-au transferat la clubul din urbea de pe malul Săsarului unde activează sub comanda prof. Virgil Rău.

Echipa din Baia Mare a obţinut în toate cele cinci partide victorii de trei puncte şi a cedat pe parcursul turneului final doar două seturi, unul în partida cu LPS Bihorul Oradea şi unul în confruntarea cu principala contracandidată la titlul naţional, echipa CSS LAPI Dej.

Cu cinci victorii din tot atâtea partide, echipa băimăreană a câştigat al doilea titlu consecutiv.

Podiumul naţional a fost completat de CSS LAPI Dej (locul 2), respectiv CTF Mihai I Bucureşti (locul 3).

Următoarele trei clasate în ierarhia finală au fost: LPS Bihorul Oradea, CSS Tulcea şi LPS Piatra Neamţ.

Menţionăm faptul că, în primele patru echipe din ţară s-au aflat trei din colegele de serie ale echipei CSS Zalău, stop_coloana astfel că lipsa grupării de poalele Meseşului de la turneele semifinale este lesne de înţeles în condiţiile în care zălăuanii se luptă an de an în prima parte a campionatului cu echipe din centre naţionale sau clase cu program sportiv care efectuează câte zece antrenamente pe săptămână.

“În primul rând, sunt profund recunoscător părinţilor,  antrenorului meu, colegilor şi suporterilor care m-au susţinut în tot acest demers sportiv. Țin să precizez că performanţa înregistrată în finală se datorează unui efort constant. A fost necesară o implicare totală din partea tuturor. Deşi am fost favoriţi pentru obţinerea titlului, am tratat toate meciurile cu mare seriozitate. Avem certitudinea faptului că performanţa înregistrată în competiţia finalã ne va influenţa pozitiv cariera sportivă, dat fiind faptul că majoritatea colegilor                            au finalizat junioriatul și intenţionează să performeze în prima divizie. Această finală va rămâne în gândul şi inimile tuturor colegilor şi din perspectiva prieteniilor care s-au legat în cei 4 ani de juniorat. Pentru mine personal obţinerea celei de-a doua medalii de aur în ultimii doi ani, înseamnă foarte mult. Înseamnă a resimţii din plin gustul victoriei care aduce cu sine multă bucurie şi sentimentul extraordinar al împlinirii marelui vis de a deveni campion naţional”, a declarat Versenyi Levente.